Şarköy’de Doğalgaz çalışmaları durdu mu ? - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy’de Doğalgaz çalışmaları durdu mu ?

22-10-2021 | 18:35

Şarköy’de doğalgaz sorunu gündeme bomba gibi düştü. Vatandaş doğalgazın tamamıyla ilçeye ne zaman verileceğini merak ediyor.

Şarköy ilçesinde ilk olarak 2017 yılında Doğalgaz yeraltı boru döşeme temeli törenle başlamış 2018 yıl sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Şarköy’de Atatürk Caddesinde Doğalgazı ilk kullanan eve Kahve içerek şov yapmıştı. Şarköy Doğalgaz yüklenici firma GAZDAŞ 1300 daireyi doğazgazla buluşturmuş 15 milyon yatırım yaptığını belirterek 2018 Kasım ayında 2500 bağımsız bölümde gaz bağlantısı yaparak Şarköy ilçesinin yüzde 60’na gaz verdiğini duyurmuştu.Doğalgazla ısınmaya başlayan vatandaşın yüzünü güldürmüştü. Lakin çalışmaların aralıksız gideceğini düşünen halk yanıldı. İstiklal Mahallesinde yüzde 70, Cumhuriyet Mahallesinde yüzde 40 Camikebir Mahallesinde yüzde 20 doğalgaz alt yapı çalışmaları tamamlanarak bağlantı yapıldığı görülürken Camikebir Mahallesinde yüzde 80, Cumhuriyet Mahallesinde yüzde 60, İstiklal Mahallesinde yüzde 30 oranla Doğalgaza kavuşmayı bekleyeniyor ve bazı apartmanlara verilen doğalgazın diğer mahallelere ne zaman ulaştırılacağı merak konusu oluyor.
Kış mevsiminin etkisini göstermesiyle evlerine doğalgaz bağlantısı yapılmayan vatandaşlar
tarafından doğalgaz çalışmalarının durdurulmasına tepki gösterdi.Camikebir Mahallesi sakinlerinden İsmet Kurtoğlu “daha önce elektrikli kombi ile ısınıyorduk. Doğalgaz bağlantısının yapılacağını söylemelerine rağmen kombimizi söktük. Evimize doğalgaz bağlatısı için müracaat yapmamıza rağmen hiçbir çalışma yapılmıyor. Mağdur durumdayız bu kışta doğalgaz bağlanmazsa soba kuracağız başka çaremiz yok. Konunun çözümü için CİMER’e başvuruda bulundum, 15 iş gününde tarafıma bilgilendirme yapılacağı mesajı gönderildi” dedi.
Camikebir mahallesinde oturan Cihan Kabasakal; “Bu krizde evimizin iç tesisatını döşemek ve doğalgaz bağlantısını hazır hale getirmek için 17 bin lira para harcadık ne yazık ki Şarköy’de doğalgaz çalışmaları durduğundan bu yıl da sobaya mahkum olacağız. Sorunun çözümü için CİMER’e şikayette bulundum 15 iş gününde tarafıma bilgi verileceği cevabı geldi”dedi.
Edinilen bilgiye göre yüklenici firmanın 2021 yılı sonunda Şarköy ilçesinin tamamına doğalgaz verme taahüdü olduğundan kısa zamanda tekrar Şarköy doalgaz çalışmaları başlatılarak vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceği öğrenildi. Bir başka iddiaya göre de Şarköy doğalgaz altyapı çalışmalarında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı TESKİ tarafından kazılacak bölgelerin yanlış işaretlenmesinden kaynaklanan kazı çalışmalarında TESKİ boru hatlarının palamasından dolayı yüklenici firmaya yüksek miktarlarda ceza kesilmesinden ve Şarköy belediyesinin Süleyman Altınok döneminde Şarköy ilçesi doğalgaza bir an önce kavuşması için üst yapı çalışmalarını Şarköy belediyesi olarak üstlenmesi ve Şarköy belediyesi meclis kararı almasından sonra Şarköy belediyesi Başkanı ve yönetiminin değişmesinden sonra önceki yönetimin kararını belediye meclis toplantısında iptal ederek yüklenici firmaya yüklemesi ve Doğalgaz yer altı çalşmalarında boruların altına serilen sarı toprağın bölgemizde olmasına rağmen İlçe Tarım ve Orman İşletmenin şikayetleri üzerine Tekirdağ Valiliği tarafından yüksek miktarda cezalar kestirmesi yüklenici firmayı çalışamaz duruma getirdiği iddia ediliyor.




ETİKET :  

Tümü