Şarköy’de Gençlik Haftası etkinlikleri başladı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy’de Gençlik Haftası etkinlikleri başladı

17-05-2022 | 23:52

Şarköy'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içerisinde yer aldığı 15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri Gençlik Haftası Yürüyüşü ve çelenk sunumu ile başladı.
Şarköy'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı da içerisinde yer aldığı 15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri Gençlik Haftası Yürüyüşü ve çelenk sunumu ile başladı.Şarköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Davut Tiryaki, "Gençlerimizin istiklalden istikbale giden kurtuluş mücadelesini anlamaları için çalışıyoruz "dedi.
15 Mayıs Pazar günü Saa 17:00’de Geçlik Haftası Yürüyüşü Etnogfaya müzesi önünden başlayarak Arif Hikmet caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Davut Tiryaki, kurum çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşları katıldı. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sonra erdi.16 mayıs Pazartesi günü saat 19:00’da Genç Yiğitler Spor Kulübü tarafından Tekvando gösterileri yapıldı.17 Mayıs Salı günü saat 19:00’da eriklice mahallesinden başlayan ve Mürefte caddesinden devam edip Atatürk caddesinden Cumhuriyet Meydanında son landırılacak bisiklet turu yapılacak.19 Mayıs Perşembe günü saat 9:30’da İlçe gençlik Müdürlüğü tarafından anıta çelenk sunulması.saygı duruşu, istiklal marşının okunması,saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanında açılış konuşmaların yaılması saygıdurusu ve istiklal marşımızın okunması,İlçe Gençlik ve Spor Müdürünün konuşması,öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması,gençliğe Hitabenin Okunması,Geçliğin Ata’ya cevaben okunması,Türk Ulusu ve Sayın Cumhurbaşkanı adına şeref çağrısının yapılması,jimlastik gösterilerin yapılmasıTekvando gösterilerin yapılması,Ödül töreninini ver kapanışla son bulacak. Tören sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şarköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ;Davut Tiryaki "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik Haftası 103'üncü yılı etkinliklerini bugün başlatıyoruz. İstiklalden İstikbale giden kurtuluş mücadelesinin en önemli çıkış noktalarından birisi olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışını 103'üncü yıl dönümü. Bizler de Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençlik Spor il ve İlçe Müdürlükleri olarak illerimizde ve ilçelerimizde gerçekten dolu dolu programlar yapıyoruz. İstiklalden istikbale giden bu yolda gençlerimizin hem o süreci daha iyi tanımaları hem de günümüz dünyasında da bu algıyı ve yapılan bu çalışmaları çok daha iyi yansıtabilmek içinde bizler de il ve ilçe müdürlükleri olarak çalışıyoruz ve bunları ortaya koyuyoruz. İnşallah bundan sonrasında da ortaya konulan istiklal mücadelesinin gençlerimize çok daha iyi yansıtılabilme ve bunu çeşitli programlarla ortaya koyabilmenin inşallah hazzını yaşayacağız. Çeşitli programlar ve faaliyetler yapıyoruz ama gençlerimizin özellikle programlar dışında da yapılan faaliyetleri, etkinlikleri aynı zamanda hareketliliği ortaya koyacak bir takım günümüz toplumunun oluşturduğu dezavantajları da bu vesilelerle hareket kazandıran bir takım uygulamalarla da harekete geçiriyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 103'üncü yılı herkese kutlu olsun. Bu haftayı dolu dolu sportif etkinliklerle ve gençlik faaliyetleriyle geçireceğiz" diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü