ŞARKÖY’DE HASAT ZAMANI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ŞARKÖY’DE HASAT ZAMANI

17-11-2019 | 12:47

İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız zeytin hasadının başlaması nedeniyle Eriklice Mahallemizde bulunan zeytin yağhanesini ve Mürefte Mahallemizdeki S.S 987 Sayılı Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifini ziyaret ederek yeni hasad sezonunun hayırlı olmasını ve bol bereketli geçmesini dileyerek, S.S 987 Sayılı Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifine ait bu yıl vatandaşın hizmetine açılan yağhanede de incelemelerde bulundu.
Kaymakam ayrıca zeytin toplayan vatandaşlarımızın yanlarına giderek kolaylıklar diledi.
İlçe Kaymakamı Yıldız’a ziyaretlerinde İlçe Jandarma Komutanı Hasan Doğan ve İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Murat Sönmez eşlik etti.Tekirdağ ilinin büyükşehir olması dolayısıyla Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) kurulmasından sonra yağnelerin atık sularının çevreyi kirletiyor gerekçesiyle (TESKİ) tarafından alınmaması Yağnelerin kaptıması Yağne işleticilerini ve üreticiyi zor durumda bırakılması ilçe kaymakamıyla paylaşıldı. Vali Aziz Yıldırım, beraberinde Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal ile birlikte Şarköy ilçemiz Mürefte Mahallesinde zeytin hasadına katıldı.
Zeytin üreticilerimizle birlikte hasat yapan Vali Yıldırım, zeytin hasadının bol ve bereketli geçmesini diledi.
Zeytin hasadı sonrasında Şarköy ilçemiz Mürefte Mahallesinde Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifini ve Marmara Birlik Zeytinyağı Fabrikasını ziyaret eden Vali Yıldırım, yetkililerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Ardından Şarköy ilçemiz Eriklice Mahallesinde bulunan Zeytin Bahçesini ziyaret etti. Zeytin Bahçesinin sahibi Hasan Yaldız tarafından karşılanan Vali Yıldırım, Hasan Yaldız’la sohbet ederek hasat süreci ile ilgili bilgi aldı ve bol, bereketli bir hasat diledi.
Sonrasında Vali Yıldırım, Eriklice Sulama Kooperatifi Zeytin Yağhanesi’ni ziyaret etti. Kooperatif Başkanı Coşar Gezer tarafından karşılanan Vali Yıldırım yağhaneyi gezdi ve Kooperatif Başkanı Gezer’den zeytinin yağa dönüştürülme süreci hakkında bilgi aldı.
Vali Yıldırım’a ziyaretleri sırasında İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç eşlik etti.Şarköy bölgesine yıllarca hizmet eden 4 yağnelerin tekirdağ ili Büyükşehir belediye olduktan sonra Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) olmasından sonra atık sularının alınmadığı ve dökülmesi için yer gösterimemesinden çalışamadığından dolayı kapatılması Yağne sahiplerinin ve üreticinin tepkisini çekti. Gazetemize açıklamada bulunan üretici R.A. “çalışan işletmeyi ziyaret edeceklerine çalıştırılmayan işletmeleri ziyaret etsinlerki üreticinin halini görsünler bol kazanç bereket dilemekle olmuyor 4 adet işletmenin açılması için bölge milletvekillerimiz Büyükşehir belediye başkanımız Kadir Albayrak ve sayın valimizden olumlu bir çalışma bekliyoruz” dedi.




ETİKET :  

Tümü