Şarköy’de Karayolu Trafik Haftası çeşitli etkinliklere sahne oldu - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy’de Karayolu Trafik Haftası çeşitli etkinliklere sahne oldu

17-05-2022 | 23:41

Her yıl 7-13 Mayıs günleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Şarköy’de bazı etkilikler gerçekleştirildi.
Yaya, yolcu ve sürücülerin trafik güvenliğine yönelik duyarlılıklarının artırılmasına yönelik her yıl 7-13 Mayıs günlerinde gerçekleştirilen Karayolu Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Şarköy’de etkinlik düzenlendi. Şarköy Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerinin ve Şarköy Jandarma Komutanlığı Trafik ekiplerinin gerçekleştirilen etkinlikte, sürücü ve yayalara bilgilendirme yaparak broşör dağıttılar
Okullarda Karayolları ve Trafik Güvenliği kapsamında bilgilendirme yaptılar.
Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla, çocuklara, velilere ve sürücülere trafik eğitimleri verdiklerini belirten Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, “Burada sadece trafik eğitimi vermiyoruz, çocuklarımızın hayata dair öğrenebileceği her şey öğretiyoruz. Çocuklarımızı öncelikle trafik, yaya bilinciyle ve sonrasında sürücü bilinciyle yetiştirmemiz lazım. Anne ve baba için en iyi örnek çocuklarımızdır. Çocuklarımız kuralları öğrenip uygularsa anne babada uygulamak zorunda kalıyor. Bunu zorunluluk olarak değil, hayatın içinde bununla yaşamak zorunda olduğumuz için uygulamalıyız. Bir can bile bizim için çok önemli. Trafik kazalarında can kayıplarını, maddi hasarları azaltmak için trafik haftasında eğitimler veriyoruz, inşallah bunu 12 aya yayacağız.” dedi.
Şaköy Emniyet Müdürü vekili Enes Çakıcı ise Mayıs ayının ilk haftasının ilk cumartesi gününün ülke genelinde Karayolu Trafik Haftası olarak kutlandığını söyleyerek, “İlçemizde Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla yayalara,sürücülere ve öğrencilere Karayolları ve Trafik kurallarıyla ilgili eğitiminin ve bilgilendirme yapıyoruz. Çocuklarımız daha bilinçli birer sürücü ve yolcu olacaklar. Özellikle çocuklarımızı, büyüklerimizi trafik kurallarına uymaya, onların dikkatini çekmeye ve çocuklarımızı birer trafik gönüllüsü olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.




ETİKET :  

Tümü