ŞARKÖY'DE KENT PARK VE LİMAN PARK'A GÖRKEMLİ AÇILIŞ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ŞARKÖY'DE KENT PARK VE LİMAN PARK'A GÖRKEMLİ AÇILIŞ

09-06-2022 | 00:24

Şarköy Belediyesi tarafından, kentte ilkleri hayata geçiren belediyecilik ilkesiyle, Trakya’nın en büyük parklarından biri olan ‘’Kent Park’’ ile spor, sosyal aktivite, çocuk aktiviteleri ve eğlencenin ilk kez bir arada olduğu ‘’Liman Park’’ projeleri gerçekleştirilen görkemli açılış töreniyle vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.
ŞARKÖY'DE KENT PARK VE LİMAN PARK’A GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Şarköy Belediyesi tarafından, kentte ilkleri hayata geçiren belediyecilik ilkesiyle, Trakya’nın en büyük parklarından biri olan ‘’Kent Park’’ ile spor, sosyal aktivite, çocuk aktiviteleri ve eğlencenin ilk kez bir arada olduğu ‘’Liman Park’’ projeleri gerçekleştirilen görkemli açılış töreniyle vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.
ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ İSİM TÖRENDE YER ALDI
İstiklal Mahallesinde yapımı tamamlanarak hizmete sunulan, Liman Park ve Kent Park’ın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Sevim, Yasemin Çavuşoğlu, Ogün Kürümoğlu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları yönetici ve temsilcileri, basın mensupları ve binlerce vatandaş katıldı.
ŞARKÖY BELEDİYESİ CAZİBE MERKEZLERİNE YENİLERİNİ EKLEDİ
Liman Park ve Kent Park’ı ziyaret eden protokol üyelerine yapılan çalışmaları anlatan Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR,’’ Liman Park bünyesinde bulunan TSE standartlarına uygun çocuk oyun gruplarıyla miniklerimizin doyasıya eğlendiği alanı güvenli hale getirdik.
Ayrıca çocuklarıyla birlikte parkta vakit geçirmek isteyen anneleri de unutmadık. Anneler ve bebekleri için düşündüğümüz, bebek bakım ve emzirme odalarıyla annelerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk.
Bir diğer projemiz olan Kent Park ile kentimizde daha önce bulunmayan Skate Park ve Crossfit alanlarını şehrimize kazandırdık. Park bünyesinde kentimizdeki en büyük yürüyüş parkurunu da hemşehrilerimizin hizmetine sunduk.
Bu sayede, 7’den 70’e herkesin keyifli zaman geçireceği park alanlarını halkımızın hizmetine açmaktan mutluluk duyduğunu’’ belirtti.
PARKLAR VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI
Şarköy’deki vatandaşlar, çocuklara ve kente yönelik gerçekleştirilen projelerin hayata geçirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken; Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR’ a teşekkürlerini ilettiler.
KENTE DEĞER KATAN CAZİBE MERKEZLERİ COŞKU İÇERİSİNDE AÇILDI
Şarköy Belediyesi tarafından düzenlenen açılış töreniyle Liman Park ve Kent Park vatandaşın kullanımına sunuldu. Açılış programı 3 Haziran Cuma günü saat 18.00’da Liman girişinde başladı.
Belediye Başkanı Alpay VAR’ ın konuşmasıyla başlayan program, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan AYGUN ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik ÖZTRAK’ ın konuşmalarıyla devam etti.
Akabinde etkinlikler kapsamında yüz boyama, palyaçolar, sihirbaz ve ateşbaz gösterileriyle açılışa gelen çocukların ve gençlerin eğlenceli zaman geçirmesi sağlandı.
Etkinliklerle çocukların gönlünü fetheden Şarköy Belediyesi, renkli görüntülerin oluştuğu açılış töreniyle vatandaşların da takdirini kazandı.
Açılış programının son etkinliği olan Ece Mumay Konseriyle parkların açılış coşkusu kat ve kat artarak devam etti. Genç sanatçının şarkılarına eşlik eden çocuklar ve Şarköylü vatandaşlarımız oldukça eğlenceli vakit geçirdi.
ŞARKÖY’E TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ TEK KENT YİNE ŞARKÖY’DÜR
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR,’’ Şarköylü hemşehrilerimizin sosyal hayatlarında fark yaratacağını düşündüğümüz, belediyemizin öz kaynakları ile hayata geçirdiğimiz Liman Park ve Kent Park projelerimizin açılış töreninde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Sosyal Belediyecilik anlayışı ve Şarköy sevgimizle halkımızın yaşantısına değer katacak park ve tesisleri birer birer hayata geçiriyoruz.
Spor, eğlence, sosyal aktivite ve çocuk aktivitelerinin tamamının bir arada olduğu bir cazibe merkezini Şarköy’de ilk kez siz değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz.

Liman Park projemiz 6.500 m2 büyüklüğündeki arazi üzerinde hizmete sunulmuş olup, içerisinde spor aletleri, TSE standartlarında çocuk parkı, 2 adet çok amaçlı saha, bebek bakım ve emzirme odaları bulunmaktadır.

Kent Park projemiz ise 21.000 m2’lik alanda inşa edilerek, içerisinde skate park, crossfit, yürüyüş yolları ve 1 adet çok amaçlı saha ile halkımızın kullanımına sunuyoruz.
Hizmetlerimiz bunlarla da sınırlı kalmıyor, kentimiz dört dörtlük olsun diye dört koldan çalışıyoruz. Bu doğrultuda da Şarköy’ümüzde 197.000 m2 parke prizma taş ve 105.000 m2 asfalt yol yapımını gerçekleştirdik.
Ayrıca kentimizde bulunan tüm meydanları baştan aşağı yenileyerek Şarköy’ümüzün çehresini değiştirdik. Yenilediğimiz düğün salonu ve kültür, sanat faaliyetlerine verdiğimiz destekle hemşehrilerimizin gönüllerine dokunuyoruz.
Hayata geçirmeyi planladığımız Pazar Yeri projemiz için 5.445 m2’ lik alanı belediyemize kazandırarak, proje çalışmalarını başlattık. Buradan bir müjdenin daha haberini vermek istiyorum.
Önümüzdeki hafta da 3.500 m2 büyüklüğündeki Mürefte’de bulunan Kazım Dirik Parkımızın açılışını gerçekleştireceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle eşsiz doğasıyla, insana verdiği huzur ve mutlulukla, ortaya koyduğumuz belediyecilik vizyonu ile Şarköy’e tercih edebileceğiniz tek kent yine Şarköy’dür.
Hep birlikte emek ve sevgiyle daha nice açılışlarda bir arada olmak üzere sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum ‘’ dedi.

 




ETİKET :  

Tümü