ŞARKÖY'DE KURAKLIK NEDENİYLE TÜM CAMİLERDE YAĞMUR DUASI YAPILDI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ŞARKÖY'DE KURAKLIK NEDENİYLE TÜM CAMİLERDE YAĞMUR DUASI YAPILDI

31-12-2020 | 14:53

Şarköy'de bu yıl baş gösteren kuraklık nedeniyle İlçede bulunan tüm Camilerde yağmur duası yapıldı. . Diyanet tarafından 11 Aralık 2020 Cuma günü tüm Türkiye genelinde camilerde yapılan yağmur duası ardından yeterli yağış alamayan yörelerden biri olan Şarköy yöresinde devam eden kuraklık nedeniyle kuraklığın bir an önce sona ermesi, su ile bitkilerin buluşması amacıyla Müftülüğe yağmur duası talebinde bulunan çiftçi vatandaşların isteği doğrultusunda camilerde cuma hutbesi ve cuma namazının hemen ardından yağmur duası okundu.
İmamların okudukları duaya tüm cemaat birlikte amin dedi. . İlçedeki diğer camilerle birlikte Şarköy Kebir Camiinde de hutbeyi okuyan Cami İmam Hatibi Yusuf Acar, Şarköy'de kuraklığın halen devam ettiğini, toprağın, ekinlerin, bitkilerin, insanların, hayvanların, tüm canlıların suya ihtiyacı olduğunu, susuz bir yaşamın olamayacağını, kuraklığın sona ermesi, Allah'ın yağmurlar vermesi için Cuma Namazı sonrası yağmur duası yapılacağını belirtti.
Dinimizin suyun israf edilmemesi ile ilgili bilgilerini aktaran Acar "Covit-19 salgını nedeniyle tüm insanlar perişan oldu bunun üzerine birde kuraklık eklendi, zaten geçim sıkıntısı var, bir de yağmur olmayınca nelerin olacağını insan düşünmek bile istemiyor. Namazın sonunda yağmurun yağması, yağmurla birlikte bereket gelmesi için Rabbimize yalvaracağız. İnşallah dualarımız kabul olur. Rabbimiz topraklarımızı su ile buluşturur, bizi bu kuraklık illetinden kurtarır." dedi. . Suyun hayattaki önemini vurgulayan Acar "Tüm insanlar olarak suyun kıymetini bilmeli, suyu lüzumsuz yere kullanmamalıyız. Suyu israf etmemeliyiz. Peygamberimiz abdest alırken fazla su kullanan sahabeye suyu israf etme diye ta o zamanlar uyarıda bulunmuştur. Bizler de suyu israf etmeyelim ki sonunda susuz kalmayalım." dedi. . Maske ve mesafeye uygun olarak kılınan Cumanamazının ardından İmam tarafından okunan Allah'tan bol ve bereketli yağmurların talep edildiği yağmur duasına bütün cemaat amin diyerek eşlik etti. .




ETİKET :  

Tümü