Şarköy’de sesli satış yapan seyyar satıcılar vatandaşı bezdirdi - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy’de sesli satış yapan seyyar satıcılar vatandaşı bezdirdi

18-09-2021 | 19:44

Şarköy’de megafon ile mahallelerde ve tatil sitelerinde satış yapan ve gürültü kirliliği yaratan seyyar satıcılar vatandaşların tepkisine yol açıyor.
Sabahın erken saatlerinde tatil sitelerin sokaklarını dolduran satıcılar, bağıra bağıra yaptığı gürültü kirliliğiyle vatandaşı canından bezdirmiş durumda.
Şarköy’de tatil site sokakları sesli satış yapan satıcılardan geçilmiyor. Sabahtan akşama kadar sokaklarda gerek megafonla gerekse bağırarak dolaşan satıcılardan vatandaştan şikayet var.
21. yüzyılda yaşıyoruz hala sokaklar bu tarz görüntü ve gürültü kirliliği vatandaşları büyük ölçüde rahatsız ederken esas tepki çeken konu ise Şarköy Belediyesi zabıta müdürlüğünün sebze-meyve, halı- kilim,yorgan- battaniye,balık satan araçların megafonla satış yapması da şaşırtıcı.
KANUN VAR AMA KANUNU ŞARKÖY BELEDİYESİ UYGULAMIYOR
Konuyla ilgili gazetemizi arayarak şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, “ Hangi çağda yaşıyoruz.
Sitelerimizin sokak ve caddelerinde hala sesli satış yapan satıcılar boy gösteriyor. Her konuda mavi bayraklı Marmaranın incisi olma yolunda ilerleyen Şarköy bu tarz görüntülerin yaşanması oldukça rahatsız edici. Son yıllarda iyiden iyiye artan hurdacı ve sebze-meyve satıcıları yarım saatte bir sokak aralarından geçiyor. Sabah saat 09.00'da yollara düşen hurdacılar ve manavlar ne uyku bıraktı ne huzur. Cumartesi-Pazar günleri bile tanımıyorlar. Bulunduğunuz sokaktan geçmeseler bile, çevredeki sokaklardan bağırtılarını duyabiliyoruz. Şarköy’deki sitelerin hemen hemen her sokak ve caddelerinde görmek mümkün. Belediye’nin zabıta ekiplerinin zaman zaman denetime çıkması haklılığımızı kanıtlayacaktır.Şarköy’deki sitele sokakları hurdacı ve manavlardan geçilmiyor. Sabahın köründe bağıra bağıra geçiyorlar.Buralarda yaşayan hasta mı var,yaşlı mı var? Hiç düşünen yok.21. yüzyılda yaşıyoruz hala sokaklar bu tarz görüntü ve gürültü kirliliği vatandaşları büyük ölçüde rahatsız ederken yetkililerin bu konuda sessiz kalması da şaşırtıcı.
Sesli satış yapan ve gürültü kirliği oluşturan satıcıların sitelerde yaşayan insanlar için ciddi sıkıntılara neden olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Sesli satış yapan satıcılar site sakinlerimizi rahatsız ediyor. Gece-gündüz sokaklarda sesli satış yapan satıcı ve hurdacılar mahallelinin sorunu haline geldi. Sesli satış yapan satıcılara fırsat verilmemesini,Balık,Sucuk,Paynir,Zeytin gibi gıda maddelerinin satışının açıkta yapılması hijyenik olarak yasak olamasına rağmen Şarköy Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevini yaparak neden engellemiyor.Yaşadığımız bu pandemi döneminde vatandaşların sağlığını hiçe sayıyorlar iddiasında bulundular.




ETİKET :  

Tümü