Şarköy’de TREDAŞ Yatırımları Devam Ediyor - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy’de TREDAŞ Yatırımları Devam Ediyor

14-10-2021 | 00:47

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ) Şarköy İşletme Şefliği, kuş göçleri ve tarım alanlarının ekim ve biçimi zamanında kuşların elektrik şebekesine temas ederek ölmesini önlemek amacıyla kuşkonmaz montaj çalışması başlattı.
Kentte tarıma dayalı ekim yapılan bölgelerdeki elektrik direkleri, kuşkonmaz montajı ve orta gerilim izolasyon çalışması ile daha güvenli hale getiriliyor. Konu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan TREDAŞ Şarköy işletme Şefi Ahmet Caner Öztürk ilçe genelinde çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Yaz aylarında kuş çarpmalarını önlemek adına ekipler tarafından hatlara kuşların konmasını engelleyecek şekilde traverslere kuş konmaz montajı yaptıklarını aktaran Öztürk:
"Özellikle kuş çarpmalarına yaz aylarında ve ekin biçme döneminde sıkça rastlamaktayız. Ekiplerimiz bu çalışmayla inşallah yaz aylarındaki geçici arızalara sebebiyet veren kuş çarpmalarının da önüne geçmiş olacak. Sayısal olarak bu yıl yapılan çalışmalar kapsamında bugüne kadar ilçe genelinde metr Şarköy merke mahallerinde elektirik hatlarını yer altına alarak trofo yenileme ve gerilim izolasyonu çalışmaları yapıyoruz, Şu anda bu çalışmalarımız muhtelif şebekelerimizde devam ediyor. Çalışmalarımız öncelikli ekin alanlarda yapılmaktadır. Kuş çarpmaları genelde mesnet tip hatlarımızda meydana gelmektedir. Yaptığımız çalışmalarla hem kuşların çarparak telef olmasını önlemek hem de oluşabilecek kesintilerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.




ETİKET :  

Tümü