Şarköy’de yaşlıların market alışverişini kolluk kuvetleri yapıyor - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy’de yaşlıların market alışverişini kolluk kuvetleri yapıyor

23-03-2020 | 00:28

Şarköy’de yaşlıların market alışverişini kolluk kuvetleri yapıyor

Şarköy’de Korona virüsü tedbirleri kapsamında evlerinden dışarı çıkmayan  65 üstü yaşlılar ve Kronik hastalar market ihtiyaçlarını Kolluk Kuvet ekipleri ile karşılıyor. Telefon ile sipariş alan ekipler ardından istenenleri yaşlıların evine götürüyor.

Şarköy’de Korona virüsü tedbirleri kapsamında evlerinden dışarı çıkmayan yaşlıların ve kronik hastaların market ihtiyaçlarını Jandarma,Polis, Zabıta ekipleri ile karşılıyor. Telefon ile sipariş alan ekipler ardından istenenleri yaşlıların evine götürüyor.

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren Korona virüsünün Türkiye’de de görülmesinin ardından tedirginlik yaşayan vatandaşlar kalabalık ortamlardan uzaklaşmaya başladı. Vatandaşların yetkililerin "evlerinizden çıkmayın" uyarısına uymaya 65 yaş üstü ve kronik hastaların ihbar üzerine Jandarma,Polis, ve Zabıta ekipleri uyarak evlerine bırakıyor. Şarköy Kaymakamlığı ve Şarköy Belediyesi  “Vefa Sosyal Destek Gurubu” kurdu.Bu kapsamda ilçe genelinde evlerinde çıkmayan yaşlılara ekipleri ile market hizmeti veriyor.

Salgının oluşturduğu riskleri azaltmak adına ilçe sınırlarında yaşayan dezavantajlı durumda olan 65 yaş üstü vatandaşların yanı sıra engelli, evde bakım hastası, kronik rahatsızlığı bulunan acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir telefon hattı kuruldu.02825184676 nolu  çağrı merkezini arayan yaşlılar  ekip talebinde bulunuyor.Adrese giden Kollu kuvetleri evdeki temel ihtiyaçların neler olduğunun listesini yaparak marketten alışveriş yaparak ihtiyaç sahibine teslim ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer. “Ülkemizde Korona virüsünü önlemek adına bir dizi tedbirler alıyoruz. Risk gurubunda olan yaşlılarımıza dönük, 65 yaşın üstünde olan, kimsesiz olan, bakıma muhtaç ve dışarında alışverişini karşılamayacak olan kişiler bizi aramaları durumunda onların haftalık temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir ekip oluşturduk” şeklinde konuştu.




ETİKET :  

Tümü