Şarköy’de yediden yetmişe 19 Mayıs coşkuyla kutlandı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy’de yediden yetmişe 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

25-05-2022 | 22:16

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençlerine emanet ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Şarköy´de de büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nın kutlamalarına Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlandı. Törende İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Davut Ertiryaki, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Çelenk töreninin ardından kutlama programına Cumhuriyet Meydanda devam edildi. Şarköylü vatandaşların izlediği kutlamalarda, öğrenciler tarafından hazırlanan jimnastik, tekvando ve halk oyunu gösterileri sergilendi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Davut Ertiryaki günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı
“Sayın Kaymakamım, Sayın Protokol Üyeleri, Değerli Konuklar, Kıymetli Basın Mensupları ve Geleceğimizin Teminatı olan Sevgili Gençler.. Bugün, Mustafa Kemal'in Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 103. yıldönümü. O gün Samsun'un vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk'ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. "Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar." diyor Atatürk. Sevgili gençler, "Siz Türk'e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız. ".Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
Unutmayınız ki, “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” . Sözde değil, özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için canını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin şiir ve gösterileriyle devam eden program 19 Mayıs kutlama etkinlikleri çerçevesinde, İlimiz ve ilçemizde düzenlenen sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Garnizon Komutanı Uğur Tanrıverdi,Belediye Başkanı Alpay Var, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Fatih Talip Aykaç, Jandarma Komutanı Ütğm. Hasan Doğan, Emniyet Müdür Vekili Enes Çakıcı, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, Gazilerimiz ve vatandaşlar katıldı.


BELEDİYENİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ETKİNLİKLERE GECEDE DEVAM ETTİ.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama rogramı kapsamında, Cumhuriyet meydanında düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. 19 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’da düzenlenen etkinliklerin başlangıcı olan ‘’Fener Alayı’’ vatandaşımızın katılımıyla gerçekleşti. İş yerlerinde ve evlerinde Türk bayraklarıyla Fener Alayı’nın geçişine katılan Şarköylüler bayram heyecanına ortak oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe emanetine sahip çıkıldı, bayram coşkusu Ardından saat 21.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen DJ Sedef Kültekin’in performansı ve dansçıların gösterileriyle Çalan marşlara, şarkılara ve sahne şovlarına vatandaşları coşturdu.
Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: ” Ülkenin makûs kaderini değiştirmek için 103 sene önce Anadolu’da ilk kurtuluş adımını atan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığından ayrılmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Atamızın en büyük eserim dediği Cumhuriyeti gençlerimizin sonuna kadar yaşatıp, yücelteceğine tüm kalbimle inanıyorum. Bizlerde günün anlam ve önemine uygun olarak, gençlerimizin bayram heyecanını daha da yükseltmek adına onlar için etkinlikler düzenleyerek, bayram coşkularına ortak olduk. Gençler ülkenin geleceğidir. Bizlerde her zaman onların yanında olarak, hizmetlerimize durmadan devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gençliğe armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram’ını en içten duygularımla kutluyorum’’ dedi.




ETİKET :  

Tümü