ŞARKÖY'E TECRÜBELİ KAYMAKAM - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ŞARKÖY'E TECRÜBELİ KAYMAKAM

18-09-2021 | 19:41

Gaziantep vali yardımcılığı görevini yürüttüğü sırada 20 Temmuz 2020'de Şarköy Kaymakamlığına atanan Kaya’nın ilçede 11 ay gibi görev süresi içerisinde yasa dışı keyfi uygulamalar yapması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Ağustos gecesi yayınlanan kararnamede Tekirdağ Valiliği emrine alınarak Tekirdağ vali yardımcılığı görevine atanması sonrası Şarköylü vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken boşalan Şarköy Kaymakamlığına komşu ilçe Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya atandı.Gelibolu ilçesinde dört yıl görev yaptıktan sonra Şarköy ilçesine atanan Kaymakam Hakan Kılınçkaya Gelibolu ilçesinde görev yaptığı dört yıl içinde vatandaşlarla iletişimleri mükemmel olan Hakan Kılınçkaya yeni görev yeri Şarköy ilçesine görev yapmak için ayrılması Gelibolulu vatandaşlar tarafından üzüntüyle uğurlandı.
Şarköy ilçe kaymakamlığına gelerek görevine başlayan Şarköy yeni kaymakamı Hakan Kılınçkaya’yı daire amirleri kapıda karşıladı.Daire amirleriyle toplantı salonunda tek tek tanışan Kaymakam Hakan Kılınçkaya Millieğitim Müdüründen ilçede okulların eğitim durumundan bilgi alması ve Hastane Başhekiminden hastane hakkında bilgi alması Şarköy’de yaşanan aksaklıklara hakim olduğu gözlendi.Daire amirlerine tanışma toplantısına katıldıkları için teşekkür eden İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya Şarköy ilçesine uzak yerden gelmediğini aynı corafyada komşu ilçe Gelibolu'dan geldiğini daire amirlerine tek tek iadei ziyaretler yaparak ilçenin sorunlarını hep birlikte çözeceklarinin altını çizdi.

Kimdir?
15.11.1969’ da Niğde’nin Ulukışla ilçesinde doğdu.
1994 yılında Antalya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.
1996 yılında İçişleri Bakanlı tarafından 8 ay süre ile İngiltere’ye mesleki inceleme ve staj programı için gönderilen Hakan KILINÇKAYA,
Aksaray-Ortaköy,
Kütahya-Hisarcık Kaymakam Vekillerinden sonra
Sarız, Karaçoban,
Bitlis Vali Yardımcılığı,
Gülnar, Bünyan Payas’ta Kaymakamlık yaptı.
Son olarak Payas Kaymakamı olarak görev yapmakta iken İçişleri Bakanlığının 19.08.2017 tarihli ve 2017/345 sayılı Müşterek Kararnamesi ile Gelibolu Kaymakamlığına atandı.
2006 yılında Mersin-Gülnar Belediye Meclisi ve Köseçobanlı Belediye Meclisleri’ nce,
2012 yılında Bünyan Belediyesi Büyüktuzhisar Belediye Meclislerinin almış olduğu karar ile Fahri Hemşehrilik beratları verilmiştir.
2010 yılında Kayseri Valisi, yaptığı örnek ve başarılı projeler nedeniyle “Yılın Kaymakamı” olması hususunda Türk İdareciler Derneğine teklifte bulunmuş, TİD teşekkür Belgesiyle taltif etmiştir.
Görev yaptığı Valiler tarafından birçok takdir ve teşekkür belgesi almış olup, ayrıca çalıştığı İl ve İlçenin sivil toplum kuruluşlarından çeşitli ödüller almıştır.
Yine Bünyan’a bağlı Tuzhisar Kasabasındaki Bulvara yaptığı başarılı çalışmalar sebebiyle Belediye Meclisinin 2009 yılında aldığı bir kararla Hakan Kılıçkaya Bulvarı adı verilmiştir.
Avrupa Birliği konularında inceleme ve araştırma yapmak üzere Belçika-Bürüksel’ de çalışma ziyareti, Hollanda’da Lahey ve Rotterdam Kentleri ile İtalya’da Cividale Kentinde incelemelerde bulunmuştur.
Gelibolu Kaymakamı olarak görev yapmakta olan Hakan KILINÇKAYA, Şarköy İlçe Kaymakamlığı görevine atandı. 1.sınıf Mülki İdare Amiridir.
Evli ve 2 erkek çocuk babasıdır.

 




ETİKET :  

Tümü