Şarköy Kaymakamı Kılınçkaya'dan 'Yaya Önceliği' denetimi - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy Kaymakamı Kılınçkaya'dan 'Yaya Önceliği' denetimi

22-10-2021 | 18:38

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY(Tekirdağ),(DHA)- TEKİRDAĞ'ın Şarköy ilçesi Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, 'Yaya Önceliğimiz' projesi kapsamında ilçede denetimlerde bulunup, sürücüleri yaya önceliği konusunda uyardı.
Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Akkoyun ve trafik polisleriyle birlikte ilçede yaya önceliği denetiminde bulundu. Cadde üzerindeki yaya geçitlerinden geçen Kaymakam Kılınçkaya, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıp, 'önemli sürüş hayat kurtarır' başlıklı bilgilendirici broşürler dağıttı.
Sürücülerden yaya geçitlerinde yavaşlayıp, yaya görmeleri halinde durmalarını isteyen Kaymakam Kılınçkaya, "İçişler Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından talimatlar verilerek bu gibi uygulamalar il ve ilçeler nezdinde tüm yurtta yapılıyor.Yayaların karşıdan karşıya geçerken sürücülerin yayalara saygı göstermesi ve geçiş önceliği vermesi hakkında uyarılarda bulunarak bilgilendirme yaparak broşür dağıtıyoruz. İnşallah bu uygulamaya sürücüler ve yayalarda uyarak trafik kazalarının önüne geçmiş olacağız" dedi.
Kaymakam Hakan Kılınçkaya, uygulamanın ardından kıraathanede bulunan vatandaşların yanına gidip, çay içerek sohbet etti. Gül kıratanesi sahibi Ali Günay Şaköy İlçe Kaymakamı Kılınçkaya’yı mekanında görmekten mutluk duyduğunu yılarca kahve işlettiğini ilk defa ilçede görev yapanbir kaymakamın mekanına gelerek hayırlı işler dilediğini ve oturup vatandaş gibi çay içtiğini halkla iç içe olduğunu gördüğünü söyleyerek Kaymakam Hakan Kılınçkaya ile fotoraf çektirerek teşekkür etti.




ETİKET :  

Tümü