Şarköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Tarafından Öğrencilere Eğitim Yardımı Yapıldı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Tarafından Öğrencilere Eğitim Yardımı Yapıldı

22-09-2019 | 12:49

Kaymakamımız Sayın Kemal YILDIZ’ ın başkanlığında yapılan Şarköy SYDV Mütevelli Heyeti toplantısında, yaşadığı hanede sosyal güvence bulunmayan, Şartlı Nakit Transferi (ŞNT) Yardım Programına kaydı olan ve geçtiğimiz Eğitim-Öğretim yılında devamsızlık sorunu bulunmayan 191 öğrenciye eğitim yardımı yapılması kararı alındı. Heyet, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 1. döneminde, yardıma muhtaç olan ailelere destek olmak amacı ile SYDV aracılığıyla toplamda 47.750,00.-TL eğitim yardımı yapılmasını kararlaştırırken; devamsızlık sorunu nedeniyle yapılan bu yardımlardan faydalanamayan öğrencilerin ise 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında okullarına devam etmeleri halinde 2. Dönemde aynı miktarda eğitim yardımı yapılmasını hak edebilecekleri yönünde karara varılmıştır.
SYDV tarafından yapılan yardımlar, öğrencilerin eğitim-öğretimdeki ihtiyaçlarının bir nebze de olsun giderilmesi, yoksulluk nedeniyle okul çağındaki çocuklarını okula gönderemeyen veya okuldan almak zorunda kalan ailelere yardım edilerek , öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.




ETİKET :  

Tümü