ŞARKÖY'ÜN GELİŞMESİNİ İSTEMEYEN ZİHNİYET - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ŞARKÖY'ÜN GELİŞMESİNİ İSTEMEYEN ZİHNİYET

12-01-2022 | 00:42

Şarköy Belediyesinin vatandaşları talepleri üzerine 2021 yılından buyana çalışması sonucunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi meclisinden geçirilen Camikebir ve Cumhuriyet mahallesi kat yüksekliğinin 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra 4. kat olan imar durumu 3 kata düşürülmüş yapılan çalışmalar neticesinde tekrar 4. kata çıkartılılarak İmar ve Şehircilik bakanlığı tarafından askıya çıkartılarak şikayet süresi beklendiği zamanda Şarköy’de yaşayan Zafer Abatay isimli şahısın şikayet dilekçesi vererek itiraz etmesi nedeniyle 4. Kat uyglaması yapılamayacağı öğrenildi.
Bilindği üzere daha önce de Şarköy küçük sanayi sitesi bir vatandaş tarafından tarım arazisi olduğunu belirterek yapımını engellemek için dilekçe ile mahkemeye başvurması sonucu 35 yıldır Şarköy Küçük Sanayi Sitesi yapılamadığından Şarköylü vatandaşlar ve ustalar sıkıntı çekerek Şarköy ilçesinin gelişmesini engellemektedir.Zafer Kabatay isimli vatandaşın neden ve kimin aklı ile şikayet dilekçesi yazıp 4. Kata izin verilmesini engelemek istemesi bu mahallede oturan vatandaşların mağdur edilmesinden ne gibi kimin kazanç sağlaması önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
Camikebir ve Cumhuriyet Mahallelerindeki kat yüksekliği ile ilgili gündemin onaltıncı maddesinde 01.07.2021 tarih 7/71 sayılı Belediye Meclis Kararının tekrar eğerlendirilmesi konusu imar komisyonuna havale edildi. İmar komisyonu Camikebir mahallesi ve Cumhuriyet mahallesindeki kat yüksekliğini artıran kararı tekrar kabul etti. Bu konu ile ilgili Bakanlığa yapılan şikayet ve mahkeme süreci nedeniyle kat yüksekliği uygulaması şimdilik uygulanamayacak. .
Meclis 1 Şubat 2022 Salı günü toplanmak üzere oturumu sona erdirdi.




ETİKET :  

Tümü