Şarköy'ün nüfusu, bayramda 400 bini aştı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy'ün nüfusu, bayramda 400 bini aştı

25-07-2021 | 16:58

Nuri ÇAĞLAR/ŞARKÖY (Tekirdağ), (DHA) - TEKİRDAĞ'ın turistik ilçesi Şarköy, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. İlçenin 33 bin olan nüfusü, 400 bini geçerken, sahiller doldu.
Marmara Denizi kıyısındaki turistik ilçe Şarköy, 11 günlük bayram tatilinde ziyaretçilerle doldu. İlçenin 33 bin olan nüfusü, 400 bini geçerken, otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Tatilciler, mavi bayraklı plajların panolarına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından "Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj sorunu nedeniyle mavi bayraklı plajlarımız; bakanlıklar tarafından bilimsel olarak müsilajın denize girenlerin sağlığı üzerine etkileri belirlenerek açıklanana kadar faaliyet göstermeyecek ve bu plajlarda can kurtaran dahil hizmet verilmeyecektir. Denize girilmesi halinde tüm sorumluluk denize giren vatandaşlarımızın kendilerine aittir" yazısı ile uyarmasına rağmen vatandaşlar sahilleri doldurdu. Edinilen bilgiye göre ilçeye 175 bin araçla giriş yapıldığı belirtilirken, belediyeden yapılan anonslarla ilçe merkezine araçlarla çıkılmaması istendi. 

Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Por.Dr. Adnan Sevim, yaptığı açıklamada  “Kurban Bayramının 11 gün tatil olmasını fırsat bilen vatandaşlar ilçemize tatillerini konaklayarak geçirdiler. Çoğunlukta yazlıkçılar kendi yazlıklarına geliyorlar İlçemiz kış nüfusu 33 bin olmasına rağmen 2 yıl önce doğalgaz verilmesi nedeniyle ve pandemi döneminde birçok yazlıkçının kış ayını ilçemizde geçirmiş olmasıyla kış nüfusu 100 bini buldu. İlçemizde 55 bin konut ve mesken olduğundan vatandaşlar evlerinde kalıyor.’’ Mavi bayraklı 6 plajı ile temiz sahilinin bulunması dolayısıyla çok tercih edildiğini söyledi. Şarköy'ün, Marmara'nın en temiz denizine sahip olduğunu kaydeden Sevim, "Şarköy, İstanbul'a yakın olması nedeniyle çevre illerden gelen vatandaşlar Şarköy ilçemizin temiz deniziyle tatilcilerin ilk tercihi haline geldi. Şaköy Belediyesi olarak günlük 150 ton çöp topladık 11 gün bayram tatili süresince  2 miyon ton çöp atığı toplayarak vatandaşlarımıza hizmet ettik. Trakya'nın mavi bayraklı ender plajına sahip olan ilçede sıkıntı olmaması için gerekli tedbirleri aldık. Tatilcilerin günlerini güven içinde geçirmeleri için çalışıyoruz. Yoğunluk nedeniyle otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Bugün itibariyle pazartesi mesai başlayacağından iş başı yapanlar dönüş yapmaya başladılar.” diye konuştu.

Şarköy TESKİ Şube Müdürü Ali İhsan Mercan yaptığı açıklamada; “Bayram yoğunluğu nedeniyle ilçedeki su verilerimiz günlük 75 bin tonu aştı. Bayram tatili 11 gün olması nedeniyle 1 miyon ton su harcaması yapıldığı gibi yine 1 milyon ton atık su hizmeti verdik” dedi.




ETİKET :  

Tümü