“Şarköy Yaza Merhaba Satranç Turnuvası” yapıldı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

“Şarköy Yaza Merhaba Satranç Turnuvası” yapıldı

15-06-2022 | 01:55

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde “Şarköy Yaza Merhaba Satranç Turnuvası” yapıldı. 6 kategoride 54 genç sporcunun mücadele ettiği turnuvada, çocuklar içeride galip gelebilmek için ter dökerken, aileleri de turnuvanın yapıldığı Veis kafede çocuklarından sevinçli haber gelmesini bekledi.
Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç Federasyonu Tekirdağ il Temsilciliğinin iş birliğinde, Şarköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Çorlu Satranç İle Temsilciliği ve Veis Dondurma işletmecisi Mustafa Veis organizasyonunda “Şaröy Yaza Merhaba Satranç Turnuvası” 11-12 haziran 2022 tarihlerinde yapıldı. 6 kategoride 54 genç sporcunun mücadele ettiği turnuvada 3 hakem görev aldı.
2 gün süren müsabakalar çekişmeli anlara sahne olurken, satranç heyecanı akşam saatlerine kadar sürdü. Çocukları içeride ter dökerken, aileleri çocuklarından gelecek güzel haberleri dışarıda heyecanla bekledi.Şarköy ilçe kaymakamı HakanKılnçkaya satranç müsabakalarına katılan gençlerimizi ve aileleri kutlarım.Aynı şekilde dereceye giren sporcularımızıda tebrik ederim.Bu turnuvanın düzenlenip yapılmasında katkı sağlayan mekan sahibi Mustafa Veis’e aynı şekilde İl Spor Müdürü ve Satranç Federasyonu temsilcilerinede katkı sağlayıp bizleri gençlerle bulıuşturdukları için teşekkür ederim”dedi.Veis Dondurma sahibi Mustafa Veis en son sekiz sene önce satranç turnuvası düzelemiştik pandemi salgını nedeni ile bu tür etkinlikleri yapamadık.Pandemi bitmesi ile etkinlikleri yapmanın mutluğunu yaşıyoruz.Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.Satranç,Tavla,Tenis, Bisiklet ve Doğa Sporları yürüşleri turnuvaları yaparak topluma faydalı birey olmaya çalışıyoruz.Bu gün bizleri yalnız bırakmayan sayın ilçe kaymakamımıza,İlçe Milli Eğitim Müdürümüze,İlçe Spor Müdürümüze ve Halkeğitim Müdürümüze katılımlarından dolayı teşekkür ederim”dedi.
Turnuva sonunda 6 kategoride ilk üçe giren sporculara düzenlenen seremoni ile madalyalarını ve kupalarını Şarköy Kaymakamı Hakan Kılnçkaya ,Şarköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Davut Tiryaki,Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Barış Elma,Şarköy Halkeğitim Müdürü Mustafa Duman verdi.
Turnuvada dereceye giren sporcular ise şöyle:
8 Yaş ve Altı; 1.Salih Ağırbaş, 2. Mazhar Ali Topçu, 3.Barış Deniz Çetin
8 Yaş ve Altı Kız; Saime Bade Sezen, 2. Elif Duru Baykut, 3. Derin Özger
10 Yaş ve Altı Genel; 1. Neir Çalıova, 2. Arda Erdem, 3.Ali Baran Yakar
10 Yaş ve Altı Kız; 1. Nehir Çalıova, 2. Irmak Kafaf,
3. Nisa Karakuş
Açık Kategori; 1. Erce Erten, 2.Muhammet Ali Yurtsever, 3.Yekta Efe Metiner
Açık Kategori Bayan; 1.Pınar Pamir Metiner, 2. Bere Sezen, 3. Nüket Baykut




ETİKET :  

Tümü