SEDAT OF: ''TÜRKİYE'DE BİR TEK ŞARKIŞLANIN SANAYİ SİTESİ YOK'' - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

SEDAT OF: ''TÜRKİYE'DE BİR TEK ŞARKIŞLANIN SANAYİ SİTESİ YOK''

11-05-2022 | 19:37

Şarköy ilçemizde yayınlanan bir gazetenin Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var için ortaya atığı iddiaları soran Şarköy Belediyesi Ak Parti meclis üyesi Sedat Of meclis üyeleriden ve toplantıya katılan muhtarlardan tepki aldı. 2020 yılı belediye meclis toplantısında Kızının Şarköy Belediyesinde çalıştığını kızının Şarköy belediyesinden kendi isteğiyle başka bir belediyeye geçtiğini bu güne kadar kızının Şarköy Belediyesinde çalıştığı için muhalefet yapmadığını, bundan sonraki süreçte kızının Şarköy Belediyesinde görev yapmadığından dolayı çok sert muhalefet yapacağını söyleyen Ak Partili Şarköy Belediye meclis üyesi Sedat Of: “bir yerel gazetenin yazdığına göre benim de denetleme komisyonunda bulunduğum, belediye harcamalarının Hayrabolu Belediyesiyle denk olan bütçenin gazetede yazılanlara cevap vermenizi istiyorum”dedi. Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var “Nasıl Hayrabolu Belediyesiyle denk buluyorsunuz Hayrabolu Belediyesinin nüfusu yaz kış sabit bizim belediyenin yaz aylarında on katı artıyor.

Hayraboluda yüz altmış işçi çalışıyor bizde ikiyüz altmış işçi çalışıyor” diyerek tepki gösterdi. Meclis toplantısına katılan mahalle muhtarlarıyla polemik yaşayan Ak Partili meclis üyesi Sedat Of “Türkiye’de Küçük Sanayi Sitesi olmayan tek ilçe olan Şarkışla ilçesinin biran önce Küçük Sanayi Sitesinin yapılmasını gerektiğini söylemesi üzere meclis toplantı salonunda gülüşmelere neden oldu.Belediye Başkanı Alpay Var Şarköy ilçemizin Küçük Sanayi sitesini yaptık bittide Şarkışla’nın Küçük Sanayi Sitesinimi yapacağız demesi üzere söz alan Ak Partli meclis üyesi Sedat Of pardon ben Sivas Şarkışlada müdürlük görevi yaptığımdan Şarköy diyeceğime Şarkışla dedim düzeltiyorum dedi.
Şarköy Belediye Mayıs ayı olağan Meclis toplantısı 6 Mayıs 2022 Cuma günü saat 14.00 de Kent Müzesindeki Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Alpay Var başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyeleri Selçuk Güvenilir, Ahmet Başer, Neşet Yavuz, Tuncer Aslan, Sercan Yılmaz ve Zekeriya Güven mazeretleri nedeniyle katılmadı. Mayıs ayı meclis toplantısında görüşülen gündem maddeleri şöyle.
1 2021 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesaplarının görüşülmesi maddesi görüşüldü. Meclise verilen arada plan bütçe komisyonu tarafından görüşülen madde meclis tarafından kabul edildi. Belediye meclis üyesi Sedat Of madde konusunda yüksek bulduğu özel kalem bütçesi konusunda sorular sordu. Belediye başkanı Alpay Var ve Mali hizmetler müdürü Hüseyin Karakoç
2- TEDAŞ 18. Bölge Müdürlüğünün, İstiklal Mah. 598 ada 1 parselde bulunan Belediye taşınmazını satın alma talebi konusunda uygun bulunmayan imar komisyonu raporu doğrultusunda madde konusunda çalışmaların devamı kararı verildi.
3- İğdebağları Mahallesi kırsal yerleşik alan sınırının genişletilmesi talebi çalışmaların devamına kararı verildi. Meclis kırsal yerleşik alan kararlarının çokluğu ve ilgili kurumlardan görüş yazısı beklenmesi nedeniyle bu kararları toplu olarak görüşme kararı aldı.
4- Camikebir Mahallesi 1137 ada 3 parsel için alınan 05.02.2013 tarih 2/18 sayılı Belediye Meclis Kararının iptal edilmesi talebi konusunda imar komisyonu raporu kabul edidi.
5- Camikebir Mahallesi 1137 ada 3 parsel için alınan 05.02.2013 tarih 2/18 sayılı Belediye Meclis Kararının iptal edilmesi talebi konusunda hazırlanan imar komisyon raporu kabul edildi.
6- Hoşköy Mahallesi 137 ada 1 parsel nolu Belediye taşınmazının satış talebi konusunda çalışmaların devamına kararı verildi.
7- Gaziköy Mahallesi (Ganos Antik Kenti) Kentsel Arkeolojik Sit Alanı ile 1.ve 3. Derece Arkeolojik Sit alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı teklifi görüşüldü ve çalışmaların devamına karar verildi.
8- Gaziköy Mahallesi (Sit Alanı Dışı) 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi konusunda çalışmaların devamı kararı verildi.
9- Gaziköy Mahallesi 351 ada 13 parselde bulunan Belediye taşınmazının satışı talebi. 10- İstiklal Mahallesi 908 ada 78 parselde bulunan "Günübirlik ve Rekreaktif Tesis Alanı"nda plan notu düzeltme talebi konusunda olumsuz olan imar komisyonu raporu kabul edildi.
11- Cumhuriyet Mahallesi 18 ada 2 parsel için hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklik talebi konusunda çalışmaların devamına kararı verildi.
12- Samet Nurışık tarafından hazırlatılan Camikebir Mahallesi 1158 ada 12 ve 14 parsellere ait imar planı değişiklik talebi imar komisyonuna havale edildi.
13- Şerifnur Erdem tarafından sunulan İstiklal Mahallesi 896 ada 14 parsel (Eski 114 ada 37 parsel) için alınan 15.06.2009 tarih 7/107 sayılı Belediye Meclis Kararının iptal edilmesi talebi imar komisyonuna havale edildi.
14- Ramazan Abak tarafından hazırlatılan Hoşköy Mahallesi 106 ada 6 parsele ait imar planı değişiklik talebi.
15- Ayhan Geyik'in Eriklice Mahallesi kırsal yerleşik alanın genişletilmesi talebi imar komisyonuna havale edildi.
16- Sevil Sinir'in Çınarlı Mahallesi kırsal yerleşik alan genişletilmesi talebi imar komisyonuna havale edildi.
17- Kadastro güncellemesi nedeniyle ihtiyaç duyulan uygulama imar planı plan notu ilavesi imar komisyonuna havale edildi.
18- Hoşköy Mahallesi 18. Madde uygulama sınırının imar planına işlenmesi.
19- Motosiklet bağış kabulü maddesi görüşüldü. İlçemiz eski giysi geri dönüşüm kutularını yerleştiren firmanın zabıta ekiplerinin kullanımı için hibe ettiği motosiklet için meclis kararı oy birliği ile alındı. Noter işlemler için meclisin hibeyi kabul ettiği kararı talep ediyor.
Gündem maddelerinin ardından gündem dışı maddelere geçildi.
İlçemizde yapılan yeni bir parka güvenlik güçlerine destek olurken teröristlerin saldırısında hayatını kaybeden Şehit Eren Bülbül’ün adının verilmesi maddesi kabul edilip iç işleri komisyonuna sevk edildi.
Gündem dışı bir diğer maddede belediye tarafından verilen önergede 1. Derece “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü” kadrosunda görev yapan Nuket Çınar kamuyararı ve hizmet gerekleri de gözetilerek Belediyemiz Norm Kadrolarında boş bulunan 1.Derce “Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü”kadrosuna 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B, 75 ve76.maddeleri kapsamında Başkanlık Makamının 05/04/2022 tarihli ve E-11314 sayılı onay ile atanmş olup,Geçlik ve Spor Hizmetleri Müdürü kadrosunun Belediye Meclisinin 4 Nisan 2022 tarihli ve64 sayılı kararı ile kapatılarak,yerine Sağlık İşleri Müdürlüğü kadrosu alınması nedeniyle, kurumumuz bünyesindeG.İ.H sınıfında 4. Derece “Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü” kadrosunda görev yapan Emine Sevim’in kamu yararı hizmet gerekleride gözetilerek Belediyemiz Norm Kadrolarında boş bulunan G,İ,H sınıfı 4.Derece “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü”kadrosuna 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 68/B,75 ve 76.maddeleri kapsamındaBaşkanlık Makamının 06/04/2022 tarihli veE-11312 sayılı onayıyla atanması yapılmıştır.5393 Sayılı Belediye Kanununun 49/2 maddesi greği;Birim Müdürlüğü ve Üstü yönetici kadrolarına yapılan atamaların ilk toplantıda meclisin bilgisine sunulacağı hükme bağlanıştır.Belirtilen yasa hükmü uyarınca meclise bilgi verilmesi acısından yazımızın Beldiye Meclsine sunuldu.Oy birliğiyle kabul edildi.
Daha önce Tekirdağ Büyükşehir tarafından yapılması kararı alınan spor kompleksi iptal edilerek Şarköy belediyesi tarafından yapılması için karar alındı.Oy birlşiğiyle kabul edildi.

 




ETİKET :  

Tümü