Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri İle Birlikte İftar Yapıldı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi Aileleri İle Birlikte İftar Yapıldı

20-04-2022 | 21:27

Şarköy İlçe Kaymakamı Hakan Kılınçkaya’nın ev sahipliği yaptığı iftar programında Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Şarköy ilçemizde bir restoranda şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile birlikte iftar yaptı.
İftar Programına Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Şarköy ilçe protokolü, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı. 
İftara katılan misafirleri eşi Şenay Kılınçkaya ile kapıda karşılayan Şarköy ilçeKaymakamı Hakan Kılınçkaya yemek sonrası yaptığı konuşmada “Mübârek ramazan ayının, hayırlara vesile olmasını , bu mübarek ayın milletimize, ailemize huzur, bereket ve bolluk getirmesini niyaz ediyorum. Bu mübarek günde sizlerle birlikte olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu iftar yemeğinde bizleri onurlandırdınız. Hepiniz hoş geldiniz. Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için toprağa verdiniz. Ruhları şad olsun. Kiminiz ise vatan uğruna yaralanıp belki bir uzvunu kaybetti gazi oldu. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Sizin bu kahramanlıklarınız ve fedakârlıklarınız bizim varlık sebebimizdir. Hepininize sağlık ve afiyet diliyorum" dedi.
Daha sonra misafirlere hitap eden Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yaparak birlik ve beraberliğin önemini ifade etti.

Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, iftar programında masaları tek tek ziyaret ederek şehit ailelerinin, gazilerin ve gazi ailelerinin hal ve hatırlarını sorup onlarla sohbet etti. Ardından ezan okundu ve hep birlikte iftar yapıldı.
Sonrasında İftar Programında konuşan Vali Yıldırım: “İftar sadece bir akşam yemeği değildir. İftar paylaşmaktır. Sizlerle birlikte olduğumuz zaman bereketleniyor, sizlerle birlikte olduğumuz zaman mutlu oluyoruz. Onun içindir ki toplu olarak iftar yapmak hem kültürel yapageldiğimiz bir şey hem inancımızdan kaynaklanıyor. Bu akşamda Şarköy’de şehit ailelerimizle, gazilerimizle ve gazi yakınlarımızla, emniyetimizle, jandarmamızla beraberiz. Bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi gören herkesin daha çok sevinmesi lazım. İftarlar Ramazanların bereketiyle birlik ve beraberliğin ortaya konulduğu, hep birlikte olduğumuzun dosta düşmana bir defa daha gösterildiği zamanlar oluyor.
Türkiyemizin pek çok yerinde, Tekirdağımızın pek çok yerinde bu şekilde toplu iftarlar var ve bunların kıymeti hakikaten çok büyük, bizim bu kültürü devam ettirmemiz ve bizden sonraki nesillere de aynı şekilde aktarmamız lazım. Bunlar bizim örfümüz, geleneğimiz bunlar devam ettikçe de birbirine kenetlenmiş olarak hayatiyetimizi devam ettireceğiz.
Bu iftarı düzenleyen kıymetli Kaymakamımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerinin günün anısına Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’la fotoğraf çekilmesinin ardından program sona erdi.




ETİKET :  

Tümü