ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ

20-07-2022 | 00:51

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kaymakam Kılınçkaya ve eşi Şenay Kılınçkaya tarafından şehit aileleri ve Gaziler onuruna yemek verildi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Şehit yakınları ve Gaziler onuruna verilen yemeğe Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya ile eşi Ayşe Şenay Kılınçkaya, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Şarköy Belediye BaşkanYardımcısı Yasemin Çavuşoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ogün Kürümoğlu, İlçe Jandarma Komutan Üstğm. Hasan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü vekili Akın Sahbaz, Sahil Güvenlik Komutan vekili Serkan Karamehmet , daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı.
15 TEMMUZ MÜCADELESİNE DEĞİNDİ
Yemek öncesi konuklarının bulunduğu masaları tek tek dolaşan kaymakam Hakan Kılınçkaya ve Eşi Şenay Kılınçkaya Şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenerek sohbet ettiler. Davetlerine icabet ederek kendilerini onurlandıran şehit ailelerine ve gazilere teşekkür eden kaymakam Kılınçkaya, 15 Temmuz’un önemine değindiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kadim topraklarımızı yurt edindiğimiz 1071 Malazgirt Zaferinden bu yana gariplerin, yetimlerin, mazlumların kalesi olan âziz vatanımızda bu kaleyi ele geçirmek isteyen hainler işbirlikçileriyle birlikte var güçleriyle bağımsızlığımızı hedef alarak saldırmaktadırlar. Ülkemiz, 15 Temmuz gecesinde de bağımsızlığımıza, devletimize, demokrasimize, birlik beraberliğimize, millet iradesine saldıran vatanımızın bekasını ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ Terör örgütünce düzenlenen alçakça bir hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Milletimizin vergileriyle alınan, milletimizin tanklarıyla, tüfekleriyle yine milletimize ateş açan bu hainlere karşı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla ve liderliğinde tek yürek olup gencinden yaşlısına cansiperane meydanlara koşan insanımız bu darbe girişimini bertaraf etmiştir.”
KILINÇKAYA; “HİÇBİR GÜRUH BİZİ BAĞIMSIZLIK SEVDAMIZDAN VAZGEÇİREMEYECEK”
Vatan ve bayrak sevgisi oldukça bu milletin özgür kalacağını vurgulayan Kaymakam Kılınçkaya, “Allah'ın izniyle her zaman hakkın ve haklının yanında olan âziz milletimizde vatan, bayrak, şehâdet ve Türkiye aşkı olduğu müddetçe hiçbir güruh bizi bağımsızlık sevdamızdan vazgeçiremeyecek ve yıldıramayacaktır. Türk Milleti olarak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek şanlı bayrağımızın gölgesinde inşallah bu cennet vatanımızda kıyamete kadar milli ve manevi değerlerimizle yaşamaya devam edeceğiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin bütünlüğü uğruna Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Afrin’den İdlib’e, Doğudan Güneydoğuya ve 15 Temmuz’da o karanlık geceyi kahramanlıklarıyla aydınlatan tüm şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyor, şanlı gazilerimizi şükranla yâd ediyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.




ETİKET :  

Tümü