ŞEHİT POLİSİN ADI SOKAKTA YAŞAYACAK - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

ŞEHİT POLİSİN ADI SOKAKTA YAŞAYACAK

11-09-2021 | 20:57

TEKİRDAĞ'da katıldığı operasyonda gözaltına aldığı zanlının babasının açtığı ateşle şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Metin Ak’ın ismi Şarköy’de Sokakta yaşayacak.

2014- 2019 yıllarında Şarköy Belediye meclis üyeliği yapan Başkomser Kadem Perçin tarafından verilen önergede:

Belediye Başkanı Süleyman Altınok ve meclis üyeleri Nuriye Küçük, Kemal Türkoğlu, Fatih Temurbek, Vahit Aslan, Selçuk Güvenilir, Neşet Yavuz, Çoşar Gezen, Ahmet Gürol, Fatma Dindar, Osman Korkmaz, Mustafa Bağtaran, Ramazan Acar ve Hüseyin Ayaydın’ın oylarıyla kabul edilerek ilçemiz Cumhuriyet Mahallesi Sarıcapaşa Caddesinde bulunan Ata sitesi ve Moda sitesi arasındaki sokağa Şehit Polis Metin Ak Sokak isminin verilmesi için bir kez daha teşekkür ederim. İki buçuk sene gibi süre içinde bahse konu sokağa bir sokak tabelası asılmamıştı.
Bu konuyu İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Sevim’e rica ettim kendileri duyarsız kalmayarak 21.08. 2021 tarihinde Şehit Polis Metin Ak Sokak tabelasını bahse konu adresteki sokak başına konmuştur. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca Şehit Polis Memuru Metin Ak ve 15 Temmuz şehitlerimiz dahil olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Mekenları cennet olsun Gazilerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum”dedi.

Şehit Polis Memuru Metin Ak 28 Şubat 2007 yılında şehit edilmişti memleketi Ordu'nun Ünye İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verilen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 aylık polis memuru Metin Ak'ın da arasında bulunduğu polisler, adam yaralamak, çek- senet tahsilatı yapmak suçlarından aranan Mesut Aslantaş ve Gökhan Uygur'un kaldığı sabaha karşı baskın düzenlemişti. İki zanlı gözaltına alınıp ekip otosuna bindirilirken zanlılardan Mesut Aslantaş'ın babası Rıza Aslantaş polislerin üzerine kurşun yağdırmıştı. Saldırıda polis memuru Metin Ak şehit olmuştu.




ETİKET :  

Tümü