TARİH YIKILIYOR - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

TARİH YIKILIYOR

30-12-2018 | 13:39

TARİH YIKILIYOR

Tekirdağ’ın doğa harikası Uçmakdere’de, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları başmadan binaların bir çoğu yıkılyor.
Sayısız doğal güzelliğe sahip olan Uçmakdere, yıllardır doğa tutkunlarının ve yamaç paraşütü sporuna gönül verenlerin adresi oldu. Gezip gören herkesin hayran kaldığı Uçmakdere, şimdilerde kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş tarihinin, gün yüzüne çıkartılmasıyla kırsal turizmin Türkiye’deki yeni merkezi haline gelmeye hazırlanıyor. Ganos Dağları’nın eteklerinde, Marmara’nın kıyılarından birinde keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennet Uçmakdere, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal turizmin merkezi haline getirilmek istennerek .
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Miras Atölyesi II Projesi kapsamında yer alan Uçmakdere’de, dönemin mimarisini yansıtan ve özgün halini önemli ölçüde koruyan birbirinden güzel tarihi yapıların restorasyon çalışmaları prajeleri  başlatımasına rağmen. Edirne Kültür Varlıkları Bölge Kurulu tarafından sit alanı olarak ilan edilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan 3 tarihi yapıdan 2'sinin restorasyonuna başlanmadan ahşap evler kandi kendine yıkılıyor. Restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından Uçmakdere Mahallesi’nde kurulan Ahşap Atölyesi tarafından gerçekleştirilmek istenen evler kendi kendine yıkılıyor.Uçmakdere mahalesinde bulunan rumklardan kalma tarihi evler birokrasi kuralarını yerine getirme çalışmaları nedeniyle kendi kendine yıkılyor.Mübadele öncesi Papaz yetiştirme okulu olarak kulanılan binanın Mubadel sonrası bölgenin yataklı hastane olarak bölgeye  üç ezane olarak sağlık hizmeti veren binanın duvarları çökerek yıkılma tehlikesi taşıyor.Bölge halkı Tekirdağ büyükşehir ve Edirne Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu arasındaki birokrasi yazışmaları tamalanım projenşin hayata geçmesi ve tapulu taşınmazların mahkeme sonuçlarının verilip uygalanması sdağlanana kadar mevcut tarihi binalar kendi kendine yıkılarak yok olacağını iddia ettiler. 

 




ETİKET :  

Tümü