TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP ONURUNA YEMEK VERİLDİ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

TBMM BAŞKANI MUSTAFA ŞENTOP ONURUNA YEMEK VERİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Şarköy Türk Hava Kurumu Şubesi tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

23-03-2019 | 13:04

Gerçekleştirilen yemekli toplantıda konuşan  Şarköy Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Ramazan Aydoğdu, “Düzenlediğimiz bu organizasyona TBMM Başkanımız Mustafa Şentop davetimizi kırmayarak bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum kendisine. 24 Şubat bizim için ayrı bir heyecan ayrı bir sevinç günü oldu. Bundan 100 yıl önce Rumeli topraklarının yetiştirdiği Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra yine yüz yıl sonra yine bir Rumelili yine bir Mustafa olarak sizleri meclisimizin başında görmekten onur ve kıvanç duyarız” şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise konuşmasında; “Değerli arkadaşlar tek tek saymaya gerek yok. Milletvekilimiz  Çiğdem hanım  aramızda  bizleri bu akşam bir araya getiren yemeği düzenleyen Şarköy Türk Hava Kurumu Şube başkanı Ramazan bey burada, Savcımız burada,Kaymakamımız burada,Şarköy belediye başkanımız burada bir başka kaymakamımız Şarköylü arkadaşımız dostumuz Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan bey burada, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.Tekirdağ Süleymanpaşa doğumluyum annem Tekirdağ’ın Nusratlı köyünden Gacal diyorlar biliyorsunuz Trakya’da yerlilere Peçeneklerden Müslüman olmuş Peçenek Türklerine dayanıyor kökenimiz.Trakya’ya erken dönemlerde yerleşmiş olan Türklerdeniz.Hatta Osmanlının bu bölgeye Avrupa yakasına geçmesinden önce buraya gelip yerleşmiş Müslüman Peçenek Türkleri baba tarafı ikiye ayrılıyor babamın baba tarafı Yugoslavya muhacırı  Gevge  Makedonya sınırları içinde şimdi Selanik’ten Yunanistan’a giderken gümrük kapısının yanında bulunan yerleşim yerinden 1926 da gelip Tekirdağ’a yerleşmişler.Anne tarafı da mübadelede 1924 Tekirdağ’ın Kumbağ köyüne  yerleşiyorlar.1924 1926 yılarından itibaren Tekirdağ’dayız.Tabi burada tanıyanlar olacaktır benim halamın beyi rahmetli Osman Tırpancı vardı.Onun babası İbrahim Tırpancı Uçmakdereli onlarda Pirlerden gelmişler. Yine bir eniştemizde Hoşköy’den  bu bölgelerle bağımız olduğundan sık sık gelip giderdik. Sonra üniversite yılları Hukuk fakültesi hocalık yılları derken aramızda bulunan savcımızda öğrencimdi yaklaşık beş bin öğrencinin dersine girmişim.   Öyle kritik bir dönemden geçiyoruz ki insanların hem sözlerine hem yaptıklarına hem de kimlerle beraber iş yaptıklarına bakma mecburiyetindeyiz. Ne yapıyor ABD? PKK'nın sınır dışındaki adı, uzantısı değil, Türkiye'de PKK, Suriye'de YPG değişen bir şey yok, onlara yardım ediyor. Türkiye'ye karşı terör faaliyeti yürüten bir örgüt bu. PKK, ABD'nin terör örgütleri listesinde var. Sınırı geçti ismini değiştiriyor onu terör örgütü kabul etmiyor, silah yardımı yapıyor ona. Nerede kullanacak bu silahı? Türkiye'ye karşı kullanacak. O zaman söylediklerine bakmayacağız stratejik ortak, stratejik müttefikiz, yaptıkları da çok şüphe uyandırmıyor ama kimle beraber olduğuna baktığımızda tablo ortaya çıkıyor. Öyle kritik bir dönemden geçiyoruz ki insanların hem sözlerine hem yaptıklarına hem de kimlerle beraber iş yaptıklarına bakma mecburiyetindeyiz" dedi.


HEP BERABER BARIŞI SAĞLAYACAĞIZ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Amerika Afganistan'a giderken demokrasi götürmek için gittiğini söylüyordu. Irak'a giderken demokrasi getirmek için gittiğini söylüyordu. Ne olduğunu hep beraber gördük. İnsanların sadece söylediklerine bakmayalım, bu yeterli değil, buna göre değerlendirme yapmamamız bizi doğru sonuca ulaştırmaz. Söyledikleriyle beraber yaptıklarına da bakacağız. Yaptıkları da önemli. Bazen bu da yeterli olmuyor. İnsanların kimlerle beraber hareket ettiğine de bakmamız lazım. ABD ve Türkiye dost, stratejik ortak vesaire, çok iyi tamam. Hep beraber Suriye'de barışı sağlayacağız” şeklinde konuştu.


HERKES YERİNİ BELİRLEMEK İSTİYOR
“Çeşitli ülkeler pozisyon almaya çalışıyor şu anda, şu an görünen çatışma gerçek çatışma değil” diyen TBMM Başkanı Şentop, “Herkes gücünü artırmak istiyor ve yerini belirlemek istiyor. Türkiye de bu tabloda yerini almaya çalışıyor. Bunun 10 sene öncesine göre değerlendirme yapmak mümkün değil. Dünya o kadar hızlı değişiyor ki, gelişmeler o kadar hızlı ki, gün gün yeni pozisyonlar belirlemeniz gerekiyor. Bunu anlamayan birçok ülke var. Türkiye içinde de bunu anlamayan birçok siyasetçi ve insan var” ifadelerini kullandı.
Program sonunda Şarköy Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Ramazan Aydoğdu ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Can Gürsoy tarafından TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a hediyeler verildi. Hediye verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.




ETİKET :  

Tümü