Tekirdağ’da Salgının Yayılma Hızı Türkiye Genelinin Üzerinde ! - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Tekirdağ’da Salgının Yayılma Hızı Türkiye Genelinin Üzerinde !

19-11-2020 | 13:34

Tekirdağ’da Salgının Yayılma Hızı Türkiye Genelinin Üzerinde !

Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Çelik,  Covid-19 salgının yaz mevsimine göre yayılma hızı ve bulaş sayısının 20 kat daha fazla olduğunu belirtti. Tekirdağ’da ise salgının yayılma hızının Türkiye genelinin 2 katı olduğunu söyleyen Çelik,  şu an yapılan düzenlemelerden daha sıkı tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

 Salgın sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Çelik,  Tekirdağ’ın salgını Türkiye genelinin çok üzerinde bir sayı ile sürdürdüğünü ifade ederek şunları kaydetti:

“Tekirdağ’da  birkaç hafta içerisinde Türkiye geneli yayılma hızına göre 2 kat daha fazla artış görülüyor. Yaza göre  ise yayılma hızı ve bulaş sayısı 20 kat daha fazla. Yoğun bakımlarda ki pozitiflik sayısının böyle olacağını korkarak bekliyorduk. Bire bir canlı görmek gerçekten ürpertici.  Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde ve Tekirdağ’da hizmet veren kamuya bağlı tüm hastanelerde yoğun bakımların hepsi dolu. Artık hiçbir yerde boş yatak kalmamış durumda. Hastaların son süreci entübasyon ve durumun ağırlaşması ile birlikte hastanın kaybedilmesi. Bu durum çok dramatik. Sağlık çalışanları da enfekte oluyor, elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu sağlık çalışanlarının özverisi ile olabilecek bir şey değil. Daha önce bu salgın nasıl hafif atlatıldıysa şu anda yine bir şeylerin yapılması gerekiyor. Hem bir hekim hem de Tekirdağ Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi olarak söylüyorum ki bu süreç sadece sağlık çalışanları ve vatandaşlara bırakılarak yönetilebilecek bir süreç değil. Bazı düzenlemeler yapıldığında sonuç alındığını da gördük. Şu an belli düzenlemeler  yapılıyor ama daha sıkı tedbirlerin alınması gerek.”

 




ETİKET :  

Tümü