TEKİRDAĞ TSO VE BASIN MENSUPLARI KAHVALTI ORGANİZASYONUNDA BİR ARAYA GELDİ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

TEKİRDAĞ TSO VE BASIN MENSUPLARI KAHVALTI ORGANİZASYONUNDA BİR ARAYA GELDİ

23-08-2021 | 00:38

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Meclis Başkanı Hakan Şık, Yönetim Kurulu Başkanı VE Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekirdağ / Süleymanpaşa’da ki basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantının tek gündem maddesi olan Tekirdağ’a kazandırılacak Özel Eğitim Uygulama Okulu projesi için bilgiler veren Başkan Günay, aynı zamanda okulu yaptıracak hayırsever tarafından Namık Kemal Üniversitesi içinde bir PET ünitesinin de yapılacağını söyledi.
Açılış konuşmasında Cengiz Günay: “Basınımızın kıymetli mensupları değerli dostlar, kıymetli çalışma arkadaşlarım; Tekirdağ TSO kahvaltı organizasyonuna katılımınızdan dolayı sizlere kurumum adına teşekkür ediyorum. Kıymetli basın mensuplarımız, bugün sizlerle bir araya gelmemizin bir tek sebebi var, bu konuda sizlere bilgi vermek ve sizlerden destek istemek için bir araya geldik. Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve 20’ye yakın görevlerde bulunan bir arkadaşınız olarak sizlere bugün önemli bir hususta bilgi vermek istiyorum.
Türkiye’de ve tüm Dünya’da yaşanan covid ile ilgili sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönem içerisinde yapmış olduğumuz bazı çalışmalar kapsamında Tekirdağ’daki hastanelerimizde kanserle ilgili bir PET ünitesinin olmadığını gördük. Bu, büyük bir eksikliktir.
Namık Kemal Üniversitesi’nin İçine Bir Pet Ünitesi Yapılacaktır
Yani Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlarımız kanserle ilgili bir durum söz konusu olduğunda İstanbul’a giderek buradan hizmet almaya çalışıyorlar. Bu hem vatandaşımız için bir maliyet ve sıkıntılı hastalık sürecinde yıpranmak demektir. Bu konuda değerli Rektörümüzle ile görüşme sağladık. Kendisine Tekirdağlı iş insanları arasından tanıdığım kişiler var, ziyaret yaparken bu iş insanlarından Namık Kemal Üniversitesi’nin içine bir PET ünitesi yapılması için destek isteyeceğimi söyledim. Allah nasip ederse böyle bir şeyi hayırsever bir iş insanına yaptırabiliriz diye öngörü oluştu.
Bu iş insanı ziyaretleri içerisinde Erdoğanlar Otomotiv’in sahibi Ramazan Erdoğan Bey’i ziyaret ettiğimde kendisine bizim üniversitemizin, şehrimizin içerisine bir PET ünitesi yapılması ile ilgili talebimi ilettim. Kendisi de ailesiyle görüşüp bana bilgi vereceğini iletti. Çünkü burada da ciddi bir yatırım var. Bir iş insanının bunu cebinden karşılaması gerekiyor. Bana geri dönüş yaptı ve en kısa sürede bu ünitenin inşaatına başlarız diye konuştuk. Ben bu konuşmadan TBMM Başkanımıza, Valimize ve Rektörümüze de bahsettim. Daha sonra Ramazan Bey’e nezaket ziyaretlerinde bulundum. Bu süreç içerisinde şöyle bir duruma şahit oldum. Kendileri bana; ‘Biz aslen Nevşehirliyiz. Doğduğumuz şehre bir okul yaptırma hayalimiz var aile büyüklerimiz adına’ dedi.
Bir sonraki ziyaretimde bu okulu Tekirdağ’a kazandırabilmek adına kendisini nasıl ikna edebileceğimi düşündüm. Çocuklarının da olduğu ortamda bir araya geldik. 30 yıldır Tekirdağ’da ticaret yapıyorsunuz ve Tekirdağ’da hayatınızı kazanıyorsunuz, evlatlarınızı bu şehirde büyüttünüz, gelin Türkiye’nin en büyük nüfus artış hızına sahip 1. İl Tekirdağ’a yapın ifadesini kullandım. Ben bununla alakalı Valimizle, Milli Eğitim müdürümüzle görüşeyim, Nevşehir’e yapacağınız okulu gelin bizim şehrimize yapın dedim.
Kendisi bana çok farklı bir pencereden baktığımı, bu konuyu ailecek düşüneceklerini söylediler ve benim ısrarlı taleplerim doğrultusunda Ramazan Bey ve ailesi bu okulun Süleymanpaşa’da yapılmasıyla ilgili fikir değiştirdiler. Nevşehir’de yapılacak okulu şehrimizde yapmaya karar verdiler. Valilikte bu okul protokolü yapıldı. Milli Eğitim müdürlüğü kendilerine okul arazisi olan alanları gösterdi. Hürriyet mahallesinde müftülük binasının hemen arkasında Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu yerdeki arazide Milli Eğitim müdürlüğü 3 adet proje yapmış. Bu planda arazinin ortasında rehberlik araştırma merkezi bulunmaktadır. Arkasında yapılacak yeni okul ve ön tarafta bizim hayırsever vatandaşımızın yapacağı 16 derslikli özel eğitim uygulama okulu projesi vardır. Bu projede binanın oturum alanı 1652 m2 toplam inşaat alanı 4600 metre. Bu projeye özel eğitim sisteminde gereksinim duyulan 16 derslik, 16 bireysel eğitim odası, 3 bakım odası, 2 müzik atölyesi, 2 görsel sanatlar atölyesi, kütüphane, yemekhane, mutfak, konferans salonu, fizik terapi salonu, çok amaçlı salon, öğretmenler odası ve idari odalar gibi bir çok önemli birim bulunmaktadır.
Okul Projesi Sonrası Aynı Alana 2 Milyon 500 Bin TL Değerinde Peyzaj Uygulaması Yapılacaktır
Bu projenin maliyeti 16 milyon TL’dir. Bu okul yapılırken aynı zamanda üniversite hastanesinin içinde aynı zamanda PET ünitesi inşaatı faaliyete geçecektir. Tabi bu okulun yapılmasıyla ilgili projeler bittikten sonra hafriyat ile ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. Bu çalışmalar yapılırken 79 ağacın olduğu görüldü. Bunların sadece 16 tanesi binanın oturum alanına denk gelmektedir. Bu ağaçlar sökülmedikten sonra bu okulun yapılabilme şansı yoktur. Bu projenin tüm detayına hakimim. Bu okul inşaatı bittikten sonra peyzaj olarak yapacakları yatırım 2 milyon 500 bin TL’dir. Bunun içerisinde çok özel ağaçlar var. Bununla ilgili şikâyet geliyor. Bu alanın AVM yapılacağı söylenmiş. Bu tamamen yanlıştır. İnşaatı yapacak ailede bununla ilgili bir yazı yazdı. Konuda Orman İşletme Müdürlüğü tarafından incelenip inşaat yapımında bir sorun olmayacağı teşkil edilmiştir. Bununla ilgili bu ağaçlar kökünden alınıp farklı yerlere de dikilebilir. Bu konudan dolayı bir çok şikayet söz konusu olmuş. Vali bey CİMER’e gelen yazı doğrultusunda Bakanlık ile görüşüyor neticede bu konu bir huzursuzluk yaratıyor. Bu durum hayırsever iş adamımıza da yansıyor. Bu ağaçlar kesilmeyecekse vaziyet planı ortadan kalkmaktadır. Hayırsever böyle bir durumda okulu yapmaktan vazgeçecektir. Bu durumda kaybedecek olan Tekirdağ’dır. Bizim evlatlarımız kaybedecektir.
Bu evlatlarımızın eğitimi, rehabilitasyon süreci çok zor. Bu okulun amacı bu çocuklarımıza hizmet etmektir. Dolayısıyla bu konuyla ilgili Sayın Valimizden destek istedim. Sizleri çağırıp bu konuyu açıklamak istedim. Sizlerin desteğini alarak bu projenin tamamlanmasını ve şehrimizin kaybetmemesini sağlamayı amaçladım. Önemli bir proje, herhangi bir yeşil alan ya da ağaç kaybı bulunmamaktadır. Zaten projenin içerisinde 2.5 milyon TL değerinde çok özel ağaçlandırma projesi vardır. İnşallah sizlerin destekleriyle okulumuzun açılışını hep birlikte yaparız. Kısa bir süre içerisinde okulun tamamlanması planlanıyor. Bu kapsamda kamuoyunu, Valimiz ve kamu kurumlarımızın da içinde bulunduğu şehrimiz için önem arz eden çalışmalara güvenmeye, şehrin yöneticilerine destek vermeye ve asılsız dedikodulara itibar etmemeye davet ediyorum. Sözlerime son verirken başta Sayın Valimiz Aziz Yıldırım’a şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Kıymetli zamanınızı ayırarak, katıldığınız ve bizleri dinlediğiniz için teşekkür ederim.” dedi.
Basın toplantısı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 




ETİKET :  

Tümü