TEKİRDAĞ VALİSİ ALBAYRAK’LARI KARIŞTIRDI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

TEKİRDAĞ VALİSİ ALBAYRAK’LARI KARIŞTIRDI

18-01-2020 | 12:40

Geçtiğimiz günlrde Hazineden sorumlu Maliye Bakanı Berat Albayrak Tekirdağ’a gelerek siyasi ve brokratik ziyaretlerde bulumuştu. Teirdağ Valisi Aziz Yıldırım Tekirdağ’ın ekonomik ihtiyaçlarını Hazine ve Maliye Bakanından istemesi yerine CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan istemesi vatandaş tarafından espirilere neden oldu.Tekirdağlı vatandaşlar Vali bey albayrakları karştırdı galiba espirileri yapıyorlar.
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, CHPli Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a resmi bir yazı yazarak, “İlimiz genelinde devam eden 13 okulun, büyük bir çoğunluğu tamamlanma aşamasına gelmesine rağmen bakanlık ödeneği yeterli olmamıştır.

Durumunun değerlendirilerek uygun görülecek miktarda maddi desteğin sağlanabilmesi için gereğinin yapılmasını rica ederim.” Diyerek 19,5 milyon TL’lik yardım istedi.

CHPli Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise görevleri olmadığı halde “11 ilçeye 11 okul yaptık. Ardından 100’e yakın okulda bakım, onarım, boya ve mantolama işlemleri gerçekleştirdik. Camilere 1,5 milyon bakım ve onarım yapmışız.” İfadelerini kullanarak Vali Yıldırım’ın bu isteğini Büyükşehir meclisine taşıyacağını söyledi.

“BİZ DE YAPARDIK’ DEMEKLE OLMUYOR”

Albayrak, şimdiye kadar yaklaşık olarak 48 milyon değerinde 11 ilçeye 11 okul yaptık. Şarköy’e yaptığımız okul yapılmasaydı, depremden sonra Şarköy’de iki tane okul eğitim dışı kalacaktı. Bizim yaptığımız okullarda, şimdi çifte eğitim veriliyor. Biz, bundan bir şey beklemiyoruz. Ama ‘bizim hükümetimizin bu konuda yatırımları var. Biz de yapardık’ demekle olmuyor. Şimdi artık Valilik, Milli Eğitim ve diğer kurumlar, bize yazı yazmaya başladılar. Bizden hizmet bekleyen birçok okul var. Camilere de zaten elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Benim elimdeki rakamlara göre; Büyükşehir olarak camilere 1,5 milyon bakım ve onarım yapmışız.” Diyerek sitem etti.

BAKANLIK VERMEDİ SİZ YARDIM EDİN

Valilikten kendilerine bir yazı geldiğine de dikkat çeken Albayrak, “En ilginç olanını göstermek istiyorum size: Valilikten bize bir yazı geldi. ‘Hani çok güçlüyüz biz. Milli Eğitim güçlü’ diyorlar ya… ‘20 Mayıs 2019 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na. Milli Eğitim Bakanlığı temel eğitim yatırım programında olup ihalesi başkanlığımızca yapılmış olan ve ilimiz genelinde de devam eden ek listedeki okulların büyük bir çoğunluğu tamamlanma aşamasına gelmesine rağmen bakanlık ödeneği yeterli olmamıştır. Durumunun değerlendirilerek uygun görülecek miktarda maddi desteğin sağlanabilmesi için gereğinin yapılmasını rica ederim.’ İfadeleriyle yardım talep edildiğini açıkladı.


“BİR ‘ALLAH RAZI OLSUN’ DEMEDİLER”

Toplam 13 okul, devredilmediği için 19,5 milyon TL para gerektiğine de vurgu yapılan Valilik isteğinde “Biz de belediye meclisimizde görüşeceğiz. Hiçbirine ‘hayır’ demedik. Bizim asli görevimiz bu değil. Ama bunları yaparken de hiçbir şey istemiyoruz. Ama karşıt siyasi görüşteki milletvekillerimizden, il başkanlarından bir ‘Allah razı olsun’ demelerini de istemek Tekirdağ halkı adına en doğal hakkımızdır.” Sözleriyle Ak Partili milletvekilleri ve yöneticilere yüklendi.




ETİKET :  

Tümü