15 TEMMUZ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ KUTLANDI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

15 TEMMUZ BİRLİK VE DEMOKRASİ GÜNÜ KUTLANDI

20-07-2022 | 00:52

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü, Şarköy ilçesinde Şehitlikte düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve Şarköy Müftü vekili Yusuf Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve Silah Arkadaşları yanısıra Şehit ve Ebediyete intikal etmiş gazilerin ruhlarına fatiha okudukdan sonra şehitlerin kabirlerine karanfil bırakılarak sona erdi.
Düzenlenen anma programına Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya,Belediye Başkanı Alpay Var,Jandarma Komutanı Üstğm. Hasan Doğan,Emniyet Müdür vekili Akın Sahbaz,Sahil Komuntan vekili Serkan Karamehmet,Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu ve daire amirleri katıldı.
15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü İlçemiz Cumhuriyet Meydanında Kutlandı
15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama programı saat 20.00 da Cumhuriyet Meydanında başladı.

Tüm Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Kuran-ı Kerim Tilaveti, 15 Temmuz temalı video gösterimleri Cumhurbaşkanı konuşmalarına canlı bağlantılar ve Malik Yalçın isimli vatandaşımızın şiir okumasıyla devam etti.
Programda konuşan Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, "Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekâsını, Devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik 15 Temmuz hain darbe girişiminin milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 6’ıncı yılını hep birlikte idrak etmekteyiz.
FETÖ/PDY terör örgütü tarafından planlı olarak gerçekleştirilen bu hain darbe girişimine, aziz milletimiz tek yürek olup tıpkı Çanakkale’de, İstiklal harbinde olduğu gibi topyekûn vatan ve bayrak aşkıyla dolu sineleriyle cansiperane karşı koymuş bu hain şer odaklarına karşı iman dolu sineleriyle adeta çelikten bir set oluşturarak ülkemizin birlik ve beraberliğine ve milletimizin istiklaline kast edenlere geçit vermemiştir. 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin kahraman evlatları Sayın Cumhurbaşkanımız’ın çağrısıyla meydanlara inerek güvenlik güçlerimizin yanında yer almış ve vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağını, yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazmaya hazır olduğunu göstermiştir.
Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan 15 Temmuz; tankın, topun ve cebr-i mutlak zihniyetin millet iradesi karşısında bir şey ifade etmediğinin en anlamlı kanıtıdır. Milli iradeyi yok sayarak yola çıkanlar 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhu ve Kuva-i Milliye şuurunun vücut bulduğu kutlu bir mücadele ile akamete uğramışlardır. Böylesine kutlu bir mücadele bize, vatan mevzu bahis olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir
Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, en derin saygılarımı sunuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.
15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlama programı saat 00.13 itibariyle Türkiye genelinde sela okunması ile sona erdi.
Düzenlenen Kutlama programına Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Cumhuriyet Başsavcısı FatihTalip Aykaç, Garnizon Komutanı Vekili Sayın Fevzullah Kargın, Jandarma Komutanı Ütğm.Hasan Doğan, Emniyet Müdür Vekili Akın Şahbaz, Sahil Güvenlik Komutan Vekili Sayın Serkan Karamehmet, Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Çavuşoğlu, Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri ve vatandaşlarımız katıldı.




ETİKET :  

Tümü