"TESKİ Çalışmıyor" - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

"TESKİ Çalışmıyor"

26-07-2018 | 18:12

Şarköy ilçesine bağlı Hoşköy mahallesinde Hoşköy belde olduğu zamanlarda Ak partili belediye başkanı Kemal Özvarlık tarafından Alt yapı çalışması olarak kanalizasyon döşemesi yapılmış.Büyükşehir olduktan sonra TESKİ kurulmasıyla tamamlanmayan kanalizasyon nedeniyle Hoşköy sokakları fosseptiklerin taşmasıyla lağımların sokaklara aktığı görüldü.Hoşköy Muhtarı Abdullah Yatır yaptığı açıklamada defalarca yetkililere söylememize rağmen terfi istasyonları bitmediğinden bağlantıların yapılmadığını söyleyen muhtar Hoşköy mahallemizin taşan lağımlar nedeniyle pis kokular ve sinekler oluştuğundan mahalle halkı olarak rahatsız odlularını, yetkililerin biran önce çözüm bulmasını ve vidanjörlerin fosseptiklerin çekilmesini yetiştirememesinden şikayetçi olduklarını.Aynı zamanda sahilde bulunan parkların lambaları yanmadığından Hoşköy halkı olarak rahatsız olduklarını,çocuk parkında bulunan kabloların açıkta olduğundan çocukların ve insanların tehlike yaşadıklarını söyledi. 
Hoşköy’de Murat sitesi sakinleri yaptığı açıklamada 

“yaz-kış oturuyorum sorunumuz fosseptiklerimiz iki günde bir taşması.
Burada büyük bir fosseptik atığı sorunumuz var.İnsan sağlığını tehdit edebilecek boyutta bir sorun.Yola kadar akan lağım ve rögar atığı var. 30 daireli bir site 3 adet rögarı var. 3 adet ile iki günde bir taşmaktadır. özellikle yazın.Kışın bir şekilde idare edilebiliyor fakat yazın taşıyor.Bunun maddi bir çıkar amaçlı kullanıldığını düşünmeye başladım.Çünkü bir iki günde bir 70 TL ödeyerek her daireden 70 TL ödeyerek vidanjörle çekiyoruz. 5 yıl önce yapılmış olan altyapı sistemi nerede eksiği varsa bir an önce tamamlanıp bizim bu taşan rögarlarımızın insan sağlığını tehdit eden altyapı sisteminin bir an önce bağlanmasını ve çoluk çocuğumuzun hastalık riskinden kurtulmasını istiyoruz.
çukurumuzun çok sık dolup taşmasından dolayı zor durumda kalıyoruz.İki günde bir maksimum 3 günde bir çektirmek zorunda kalıyoruz.Vidanjör tek çekim 70 lira 2 çekimde de 140 lira alıyor kışın kendi aramızda çektiriyoruz yazında gelen arkadaşlarımızla hepimiz birer kez çektiriyoruz”dedi.




ETİKET :  

Tümü