Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 174. Yıldönümü Kutlandı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 174. Yıldönümü Kutlandı

14-04-2019 | 02:09

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi, Tekirdağ’nın Şarköy ilçesinde de törenlerle kutlanıldı.

 Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 174. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde de törenlerle kutlanıldı. 

8 Nisan; saat 10.00’da İlçe  Kaymakamı Kemal Yıldız Makamında ziyaret edildikten sonra Emniyet Müdürü Sedat Kayrak ve Polis Memurları CeylanBaşkurt,Soner Gülseven,İsa Bacıoğlu eşliketti. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altıok’u Makamında ziyaret ettiler. Daha sonra Şarköy Jandarma komutanlığına geçerek Jandarma Teğmen Hasan Doğan’ı makamında ziyaret etiler.9 Nisan Salı Akşam namazına müteakiben şehitlerimiz için Çarşı Camiinde hatim duası ve mevlit okutularak pilav,ayran dağıtıldı.10 Nisan Çarşamba günü Şarköy belediye başkanı Süleyman Altınok,Garnizon komutanı askerlik Şube başkanı Yunus Emre Şimşek, yeni seçilen belediye başkanı Alpay Var, meclis üyeleri, Şarköy  Ak Parti ilçe başkanı Engin Sadunoğlu,Şarköy Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Birol Taner,Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanı Yaşar Şen siyasi partitemsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı  Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen törende Saygı duruşu ve İstiklalmarşımızın okunmasından sonra Atatürk anıtına çelenk koyan Şarköy Emniyet Müdürü Sedat Kayrak.Günün Anlam ve önem veren konşmasında

SAYIN KAYMAKAMIM,

SAYIN GARNİZON KOMUTANIM,

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIM,

SAYIN CUMHURİYET BAŞSAVCIM, SAVCIM VE HÂKİMLERİM,

KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN DEĞERLİ YÖNETİCİLERİ,

KIYMETLİ ŞARKÖYLÜLER,

BASIN MENSUPLARIMIZ,

SEVGİLİ MESLEKTAŞLARIM!

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 174. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ-^ViÜNASEBETİ İLE DÜZENLEMİŞ OLDUĞUMUZ TÖRENİMİZE TEŞRİFLERİNİZDEN DOLAYI ŞAHSIM VE TEŞKİLATIM ADINA, HOŞ GELDİNİZ DİYOR, ŞÜKRAN VE SAYGILARIMI SUNUYORUM...

Bugün; aziz Türk milletinin, huzur ve güvenliğin teminatı olarak gördüğü Türk polisine, minnettarlığının bir ifadesi olarak armağan ettiği, bir bayram günüdür. Türk polisi, gösterdiği olağanüstü gayretler ve yaptığı hizmetler sonucunda, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Devletimizin demokratik otoritesinin meşru gücü olan emniyet teşkilatımız, vatandaşı ile el ele, asayiş ve huzuru temin eden, kanunlar çerçevesinde canla başla, yılmadan, yorulmadan, zaman mevhumu gözetmeden fedakarca görev ifa eden Türkiye Cumhuriyetinin en temel kurumlarından birisidir.

Türk Polis Teşkilatı, 174 yıllık engin deneyimi, yetişmiş insan gücü, modern donanımı ile halkına hizmet vermeye gayret gösteren güçlü ve etkin bir kurum olmuştur. Bundan sonra da şerefli mazisinden ve aziz milletinden aldığı güçle, kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirme azminde ve kararlılığında, zor, fakat son derece şerefli bu görevini kanunların kendisine verdiği yetkileri kullanarak Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda dün olduğu kadar bugün de cumhuriyetin ve yasaların daima kalkanı olarak sorumluluklarını canı pahasına yerine getirmeye devam edecektir.

Toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde insan haklarına saygılı, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletimizin bekası için yüksek vazife şuuru ile hizmet vermekte olan Emniyet Teşkilatının 174. Yılını kutlar,'huzur ve başarı dolu nice yıllar dileği ile bugüne kadar görevini sürdüren ve bu uğurda şehit olan tüm emniyet mensuplarımıza Allah’tan Rahmet, Gazi ve Emeklilerimiz ile halen görev yapan Meslektaşlarıma ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diler,

Kuruluşumuzun 174. yılında bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza, meslektaşlarıma ve saygıdeğer Şarköylülere en derin saygılarımı sunarım.

Arz ederim” dedi.Daha sonra Şarköy emniyet binasına geçilerek Şarköy Emniyet Müdürü tebrikleri kabül ederek katılım sağlayan misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.




ETİKET :  

Tümü