Cumhuriyet Bayramı Şarköy'de coşkuyla kutlandı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Cumhuriyet Bayramı Şarköy'de coşkuyla kutlandı

Bayram kutlamaları 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 13.00 de Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.

05-11-2018 | 12:12

Sunuculuğunu Şarköy Anadolu Lisesi Öğretmeni Öznur Gök'ün yaptığı törende Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Kaymakam Kemal Yıldız ve Belediye Başkan Vekili Selçuk Güvenilir tarafından sunuldu. Akabinde saygı duruşunun ardından Müzik Öğretmeni Deniz Erhan Kılıçarslan yönetiminde söylenen İstiklal Marşı eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.                               .

Kutlamaları kabul töreni 29 Ekim 2018 Pazartesi günü 09.30da Kaymakamlık makamında gerçekleştirildi. Kaymakam Kemal Yıldız, Garnizon Komutanı Yunus Emre Şimşek ve Belediye Başkan vekili Mustafa Bağatarhan protokol sırasına göre tebrikleri kabul ettiler.              

Sunuculuğunu Şarköy Anadolu Lisesi Öğretmenleri Öznur Gök ve Çağdaş Alıcı’nın yaptığı Cumhuriyet Meydanındaki tören Saat 10.00'da ilçe Kaymakamı Kemal Yıldız'ın beraberinde Garnizon Komutanı Yunus

Emre Şimşek ve Belediye Başkan vekili Mustafa Bağatarhan ile birlikte tören alanında bulunan öğrencilerin, törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Ardından öğrencilerin ve halkın iştiraki ile İstiklal Marşımız söylenerek şanlı bayrağımız göndere çekildi.         .

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ilçe Kaymakamı Kemal Yıldız yaptı. Yıldız konuşmasında “Sayın protokol mensupları, sevgili öğrenciler,kıymetli Şarköylüler, Türk Milletinin eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği mili mücadelenin sonunda kurduğu Cumhuriyetimizin, 95. yıldönümü olan bu günü, büyük bir coşku, sevinç ve mutlulukla kutluyoruz. Başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti kurup miras bırakan herkesin aziz hatıraları önünde

saygıyla eğiliyorum. Cumhuriyet; Yüce Türk Milletinin binlerce yılık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir.

Cumhuriyetimizin kuruluş süreci de, milli tarihimizin kaydettiği en büyük ve en şanlı mücadelelerden biri olmuştur. Bumücadele; toplum olarak yanmış, yıkılmış, istila edilmiş bircoğrafya üzerinde yeniden diri lişimizin ifadesidir. Cumhuriyet bir yönüyle, bir milletin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının

örneğidir. Türk Milletinin kaderine hakim olduğu, tebaalıktan vatandaşlığa yükseldiği değerler sistemidir. Bize emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır. Bu bilinçle bu günü kutluyoruz. Değerli Şarköylüler. Şüphesiz ki, insan onuruna, yaradılışına en yakışır rejimin adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyeti ideal rejim yapan, milleti ve iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerinde herhangi bir güç tanımamasıdır. Devlet gücünü hukuk ile sınırlayan ve tüm vatandaşlara yönetimde eşit söz ve temsil hakkı tanıyan Cumhuriyet rejimi, bu yönüyle, devlet millet bütünleşmesinin hakiki kaynağıdır. Cumhuriyet  'kimsesizlerin kimsesidir.' Cumhuriyet; tarlasında çalışan çiftçimizin alınterinin karşılığını alabilmesi,

fabrikadaki işçimizin güvencesi, esnafımızın hayırlı işi, çocuklarımızın aydınlık yarınları, kadınlarımızın hakları, sokakta yürüyen vatandaşımızın özgürlüğü, muasır medeniyettir. Cumhuriyet; bu topraklar üzerinde bağımsız yaşama, üretme ve paylaşmanın adıdır. Cumhuriyet; kardeşliktir, özgürlüktür,eşitliktir, adalettir, haktır, hukuktur. Cumhuriyet belki de en çok akıldır, bilimdir, fendir. Böyle olduğu için de yarınlarımızdır. Bir yönetim şekli olmanın ötesinde, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma

hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyet, kurumları, kudreti ve önderliği ile bilimde, eğitim ve kültürde,sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda, askeri alanda var olan tüm kazanımlarımızın ve değerlerimizin, çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, aldığım her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Sevgili Gençler. Sizler geleceğimiz, ümidimizsiniz. Ülkemizin, uygar milletler arasında hak ettiği yeri almasında hayati görev size düşmektedir. Size emanet edilen değerleri muhafaza etmek,daha ileriye taşımak sorumluluğu sizin omuzlarınızdadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sorumlulukla ilgili çok veciz şekilde ifade ettiği 'Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getiren milletler, evvela haysiyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.' sözlerini hatırınızdan çıkarmayacağınıza, bu ülkeyi, hak ettiği saygınlığa taşıyacağınıza olan inancım tamdır.Tarihimizi iyi öğrenmeli, gereken dersleri akılda tutmalısınız. Zorluklarla karşılaştığınızda ihtiyaç duyacağınız gücü şanlı tarihimizden alarak, geleceğe güvenle bakmalısınız. Sevgili Şarköylüler, Kalkınmış, huzurlu, istikrarlı bir ülke olmak, bizden sonraki nesillerin, vatandaşlığından gurur ve onur duyacakları bir Cumhuriyet bırakmak,temel hedefimizdir. Amacımız,

95 yıllık bir mücadelenin ve gayretin ürünü olan üniter yapımızdan, Cumhuriyetimizden, demokrasimizden ve diğer kazanımlarımızdan hiçbir taviz vermeden daha ileriye ulaşmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyor, saygılar sunuyorum." dedi. Törende Şarköy Anadolu Lisesi öğrencileri Buse Nesibe Özoğul ve Erol Can Özer Cumhuriyet konulu şiirler okudular. Ardından Şarköy Anadolu Lisesi Okul korosu Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdiler. Koronun söylediği İzmir Marşı büyük alkış aldı.                                       

Daha sonra Şarköy Anadolu Lisesi öğrencisi Fatih Düdük"Atatürk ve Cumhuriyet" konulu

bir konuşma yaptı.                   

Ardından Şarköy Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı"İstiklal" isimli oratoryo sunuldu.

Şarköy Halk Eğitimi Merkezi Folklor ekibinin gösterisinden sonra ödül töreni gerçekleştirildi.                                          

Cumhuriyet konulu Resim,Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Kemal Yıldız, Garnizon Komutanı Yunus Emre Şimşek ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Bağatarhantarafından verildi.                       .

Törende Resim dalında 1. Irmak Yavuz (Büyükşehir Atatürk İlkokulu), 2. Esila Tok (Eriklice İlkokulu), 3. Elif Ünal (Cumhuriyet İlkokulu), Şiir dalında: 1.Nisa Nur Balcı (Evrenosbey Ortaokulu), 2. Zeynep Demir

(İmam Hatip Ortaokulu), 3. Ceren Ural (Hoşköy Ortaokulu),Komposizyon dalında: 1. Arzu Budak (Mürefte Çok Programlı Anadolu Lisesi), 2. Öykü Su Tirak (Şarköy Bil Temel Lisesi), 3. İrem Bozkurt (Şarköy Anadolu Lisesi)  ödül aldılar.          .

Kutlamalar Şarköy Anadolu Lisesi Bandosu eşliğinde her okuldan bir sınıfın katıldığı tören geçişi ile sona erdi.              .

Gece ise Şarköy Belediyesi,Şarköy Kent Konseyi ve ADD Şarköy Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanında Cumhuriyet Şöleni gerçekleştirildi. Belediye tarafından havai fişek gösterisi yapıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Şarköy Anadolu Lisesi tarafından hazırlandı.    .




ETİKET :  

Tümü