TÜRKİYE'NİN SAVUNMA VE UZAY VİZYONU ŞARKÖY'DE KONUŞULDU - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA VE UZAY VİZYONU ŞARKÖY'DE KONUŞULDU

07-03-2024 | 23:54

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Şarköy Belediye Düğün Solununda “Türkiye’nin Havacılık Vizyonu Kaan”Konulu konfarans gerçekleştirdi. TUSAŞ Mühendislerinin prototip çalışmalarının sürdürdüğünü belirten Kotil,6 protip yapılacağını açıkladı.2028 yılında Türk Hava Kuvetlerine teslinm edilecek olan KAAN’ınson teslimini ise 2030 yılında gerçekleşecek
Kotil " Bizim uçağımız F22-F35 arasında. Biz uçağın hava görevini daha iyi yapması gerekiyor.Kotil'in açıklamaları şöyle:Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatmış olduğumuz savunma sanai hamlesi ile KAAN, F-35'ten Daha Üstün Teknolojiye Sahip olacak. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil,Şarköy Belediye Düğün Salonunda yapmış olduğu Solununda “Türkiye’nin Havacılık Vizyonu Kaan”Konulu konferansta Türkiye'nin milli savaş uçağı KAAN'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu
Kotil, KAAN'ın F-22 ve F-35 gibi mevcut 5. nesil savaş uçaklarından daha üstün teknolojiye sahip olduğunu vurguladı. Kotil, "Zorun zorunu yaptık" diyerek, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı üreten dört ülkeden biri haline geldiğini ifade etti.
KAAN'ın, Türkiye'nin bugüne kadar geliştirdiği en komplike savaş cihazı olduğunu belirten Kotil, uçağın yerli imkanlarla donatıldığını, bilgisayar sistemlerinden hidrolik sistemlere, güç dağıtım sistemlerinden iniş takımlarına kadar birçok bileşenin Türkiye'de üretildiğini söyledi. Motoru ve fırlatma koltuğu dışında tamamen yerli üretim olan KAAN'ın, 2028 yılında teslim edilmesi planlanıyor.
Kotil, KAAN projesinin dünyada bu kadar kısa sürede gerçekleştirilen en başarılı projelerden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, KAAN'ın Eurofighter, F-16 ve Rafael gibi uçaklardan daha üstün teknolojiye sahip olduğunu ve dost ile kardeş ülkelerin bu uçağa büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.
KAAN'ın 6. nesle dönüştürülmesi için çalışmaların sürdüğünü ve milli motorun uçağın teslim sürecine yetiştirilmesi hedeflendiğini söyleyen Kotil, ANKA-3 insansız hava aracının da bu sene içinde teslim edilebileceğini belirtti. ANKA-3'ün sürekli uçuş kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayan Kotil, TUSAŞ'ın 17 bin çalışanının bu projelerde büyük emek harcadığını dile getirdi.Konferansa AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel, AK Parti Şarköy Belediye Başkan Adayı Görkem Gökkaya Ak Parti Şarköy İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu,MHP Şarköy İlçe Başkanı Serkan Günaydı ve partililer katıldı.




ETİKET :  

Tümü