‘Ürünler artık elle seçilemiyor’ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

‘Ürünler artık elle seçilemiyor’

23-03-2020 | 09:22

‘Ürünler artık elle seçilemiyor’

Ticaret Bakanlığı’nca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge ile, seçmece satışların yasaklanmasının ardından, bu yasak Marketlerden sonra pazarlarda uygulanmaya başlandı. Genelge kapsamında Şarköy’deki pazar yerinde bulunan esnafların da getirilen yasaklara uyduğu görülürken, zabıta ekiplerinin de sık sık denetim yaptığı gözlendi.

Şarköy  Pazar Yeri’nde eldiven kullanan pazarcılar, vatandaşın istediği sebze ve meyveyi poşetleyerek sunuyor. Vatandaşların "seçmece" yapmaması yönünde pazarda zabıta ekipleri uyarılarda bulunuyor.

Koronavirüs salgını Şarköy Pazarı’nı da etkiledi. Vatandaşlar önceki haftalara göre pazara fazla ilgili göstermediği görüldü.

İŞTE PAZAR FİYATLARI

Öte yandan pazar fiyatları normal seyrinde izlemesine rağmen yoğunluğun az olması pazarcı esnafını olumsuz yönde etkiliyor. Pazar fiyatları şöyle; file limon 7 TL, limonun kilosu 8 ila 9 TL arasında değişirken, mantarın kilosu ise 12 TL’den satılıyor. Biberin kilosu 10 ila 12 TL arasında, salatanın kilosu 5 TL,  dolmalık biber 14 TL, muz 8 ile 9 TL arasında, domates 3 ila 4 TL arası, patlıcan 8 ila 9 TL arası, ıspanak 3 ila 5 TL arası, elma 3 ila 4 TL arası, çileğin kilosu 10 TL, soğanın kilosu 4 TL, patatesin kilosu 4 TL’den satılıyor.  Tam bir şifa deposu olan ve antibiyotik yerine kullanılan sarımsağın kilosu ise 50 TL. 
 

 




ETİKET :  

Tümü