Yakup Önal Kim? - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Yakup Önal Kim?

09-12-2018 | 13:07

Yakup Önal Kim?

Güresun Espiye doğumlu her fırsatta Topal Osmanın torunu olduğunu iddia eden Şarapçımı,Gazetecemi Siyasetcimi ne olduğunu bir türlü karar veremeyen Yakup Önal

Daha önceleri Şarköy ilçesinde 47 yıl yayın yapan Şarköy Gazetesinde “YAZIYORUM” isimli köşe yazarak zamanın DSP’li belediye başkanı Süleyman Altıok’a hakaret ettiği ve 2007 genel seçimlerinde bağımsız olarak, İstanbul 1. Bölge'den Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem, üyeliğine seçilmiş, bu dönem boyunca Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi olan ve  açılım sürecinde “Akil Adamlar” olarak görev yapan  geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ hakaret ederek iftiralarda bulunan Ufuk Uras’ın kurmuş olduğu ÖDP partisini şarköy’de örgütleyip kurduğu ve oy kullandığı sandıkta ÖDP’ye 2 oy çıkması sonucu  yaşlı olduğu için kaynanasının oyunuda kendisinin kulandığı için kendisine ait olduğunu söylediği için Şarköy Gazetesi sahibi tarafından kovulduğu ve aynı gazate tarafından ÖDP şarköy belediye başkanı olacağı iddia edildiği daha sonra İlker Al ve  Nuri Çağlar yardımıyla Şarköy’ün Sesi isimli gazeteyi annesi Meliha Önal adına kurduğu ve aynı zaman içinde Şirin Şarköy isimli gazete çıkaran Meliha Önal. Nuri Çağlar gazetede çalıştığı 7 yıllık sürede  SGK pirimlerini ödemediği oğlu Yakup Önal’ın SGK pirimlerini ödeyerek  emekllik hakkı kazandırdı.

Kendisini gazeteci ilan eden yakup önal  Kayın pederi  İbrahim Gürler’in işlettiği kendisine ait bakal dükkanını   şarap ve tekel bayii satışı“Yako Şarap  Evi”’ işletmeciliği adı altında şarap sattığı ve bimer’e kaçak şarap sattığı ihbarı yapması sonucu mahkemelik olduğu bu nedenle Yako Şarap Evi” isimli işletmeyi kapattığı ve belediye başkanı meclis üyelerine gazetesindeki  iftira attığı asılsız haber yapmasınını nedeninin Şarköy ilçesine  belediye başkanlığı olmak istediği 2009 yılında yapılan belediye seçimlerinde  Demokratik Sol Parti (DSP) aday olup  DSP genel başkanı  Zeki Sezer Şarköy’de miting yapmasına rağmen 361 oy alarak Şarköy belediye başkanlığını kazanan CHP li belediye başkanından 5074 fark yediği görüldü. Bir sonraki dönemde gazeteci kimliğiyle 40 bin vatandaşımızın öldürülmesine neden olan terör örgütü  PKK kamplarına giderek terör elebşı Aptullah Öcalan’la PKK bayrağı altında poz veren  Doğu Perinceğin  Partisi olan İşçi ( İP) partisinden  Şarköy belediye başkanlığına aday olan Yakup Önal 188 oy alarak gazetesinin abone sayısı kadar oy alarak Şarköy belediye başkanlığını kazanan Süleyman Altınok’tan 10682 fark yediği görüldü.Şarköy halkı tarafından önümüzdeki seçimlerde hangi partiye gececeği merek konusu olan yakup Önal’ın ülkemize bir çok hizmetler vermiş başbakanlık yapmış ve Cumhur başkanlığı yapmış devlet büyüklerimize seçim beyenamesinden hakaret ettiği ve meydanlarda ve gazetesinden adaylara değişik şekilde hakaret ve iftiralar attığı savcılık ve emniyet arşivlerinde mevcuttur.

 

 

Bayraktar: Bu terbiyesize gün gelir kalemi bir yerine batar

6 Eylül'de yapılan belediye toplantısında belediye başkanı ve Meclis Başkanı Süleyman Altınok'dan söz isteyen Bayraktar, ilçede çıkan yerel gazetede, hakkında çıkan haberle ilgili meclisi bilgilendirmek istediğini ifade etti. Söz verilince de şunları söylediği iddia edildi:

"Şarköy'de yayınlanan yerel gazetede, gazeteci müsveddesi Nisan ayında hakkımda verilen bir hükmü haber yaptı. Bu gazeteci müsveddesi terbiyesiz adam, haberde partimin adını işe karıştırdı. Şahsımı haber yapsın ama partimin adını bu işe karıştırması terbiyesizliktir. Elinde kalem var diye her şeyi yazarım diyen bu terbiyesize gün gelir elindeki kalem bir yerine batar. Bu gazeteciye bir gün öyle bir nokta konulur ki neyin ne olduğunu anlar."

Şarköy belediye meclisinin yapmış olduğu toplantıyı engellediği için dışarı atıldı.

Bayraktar'ın konuşmasının ardından başkana dilekçe vererek gizli oturum istediği, mecliste sekiz CHP'li ve üç AK Partili belediye meclis üyesinin oylarıyla gazetecinin meclis toplantısı dışarısına çıkarıldığı, gizli oturumda, Bayraktar'ın, belediye başkanı ve meclis üyelerine eşiyle ilgili yaşanılan ve mahkemede sonuçlanan olayla ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

Altınok, belediye meclis toplantısında, partisinin meclis üyesinin özel meselesine izin verilerek, gazeteciye hakeret edilmesine imkan verilmesiyle ilgili soruya "Meclis üyemiz toplantı öncesi söz istedi biz de verdik. Daha sonra gizli oturum istedi, meclis üyelerinin oy birliği ile gizli oturum kararı aldık. Gazeteci oturum dışına çıkarıldı." dedi.

Bir şikayetini dile getirmek için toplantıda bulunan emekli vatandaş Remzi Aşık "Toplantıda bir derdimiz anlatmak için bulunuyordum. Meclis üyesi başkandan söz istedi. Meclis üyesi daha önce yerel gazetede hakkında okuduğumuz haberlerle ilgili gazeteci hakkında tehdit ve hakaret dolu sözler sarf etti. Eğer olay adliyeye taşınırsa gördüğüm ve duyduklarımı söylerim. Sonra gazeteci ile beni dışarı çıkardılar" dedi.

Yaptığı haberle ilgili meclis toplantısında tehdit ve hakarete uğrayan gazeteci Önal, yaşananlarla duyduğu rahatsızlığı şöyle açıkladı:

"Nisan'da sonuçlanan mahkeme ile ilgili yerel gazetemize haber yaptık. Meclis toplantısında konuşmak için söz istedi. Burada meclis üyesi gazetemizde çıkan haberlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, tehdit ve hakaret dolu sözler söyledi. Buna belediye başkanı müdahale etmedi. Ardından da gizli oturum yapılarak beni dışarı çıkardılar." (

 

Tekirdağ’da Şarköyün Sesi gazetesi yazı işleri müdürü Yakup Önal, ilçe belediyesini eleştirdikten sonra saldırısına uğradığı ve mahkum ettirdiği Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Şarköy Belediye Meclis üyesi Hidayet Kaçar’un şikayetiyle hakaretten mahkum oldu.

Şarköy Asliye Ceza Mahkemesi, Kaçar’a karşı “faşist” ve “kalemi gözüne sokacağım” gibi ifadeler kullandığı gerekçesiyle gazeteciyi 105 gün adli para cezası karşılığında bin 740 TL ödemeye mahkum etti.

Aldığı cezalar nedeniyle yıllarca otosansürle yaşadığından kendi gazetesinden köşe yazısı yazamıyor

11 Aralık’ta kararını açıklayan mahkeme başkanı Hakim Dilek Kökçek, hakkındaki hükmü ertelediği Önal’ı, beş yıl süreyle adli denetim altında tutmaya karar verdi.

Önal, 20 Temmuz 2013 tarihinde, Şarköy’deki bürosunda Kaçar’ın baskınına, hakaret ve saldırısına uğradığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.Tekrar ceza yememesi için  gazetesinde köşesinde “YAZIYORUM”yazısını yazamamaktadır

Ceza Almaması İçin Gazetesinde Köşe Yazısı Yazmayan Yakup Önal Hüseyin Topçu İsimli Gazatecinin İsmiyle Yazdı.

Yargılama sırasında Önal, yazıyı bürosunda kendisine düzenlenen saldırıyı duyurma ve buna tepki amaçlı olduğunu söyledi; “tehdit etmek amacıyla hareket etmiş olsaydım, hakkında dava açar mıydım?” dedi.

Suçlamayı reddeden Önal, savunmasında, “Niyetim şiddet olsaydı, onu haber yapar karşınızda öyle olurdum.. Ben bir gazeteci olarak seçilmiş bir siyasetçinin usulsüz bulduğum uygulamalarını yazdım, karşılığında ben şiddet gördüm. Karşılaştığım şiddet ve tehditleri de ironi yaparak eleştirdim. Gazetecinin dili farklıdır, ben o dili kullandım”  dediyse de hakaretten mahkum olmaktan kurtulamadı.

Mahkeme, Edirne Ne Haber Gazetesi'nin imtiyaz sahibi Hüseyin Topçu’yu da, Önal gibi, Ceza Kanunu’nun 125. Maddesi uyarınca 2 bin 900 TL’yi 24 taksit altında ödemeye mahkum etti 

 

Firma İsmini Gazeteyle Kapatılan Otobüsün Görüntüsünü Almak İçin Gazeteyi Yırtması Sonucu Firma Çalışanları Tarafından Dövüldü.

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'nde yaşanan bir trafik kazasını görüntülemek isterken İstanbul Seyahat Şirketi çalışanlarının saldırısına uğrayan Şarköy'ün Sesi gazetesi sahibi Yakup Önal, yargıdan umduğunu bulamadı.

Şarköy'deki Kayra Şarap Fabrikası yakınında 9 Eylül 2009’da devrilen otobüsü görüntülerken saldırıya uğrayan, belinden yaralanan ve Şarköy Devlet Hastanesi Acil Servisi ile Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yerel gazeteci, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olmuştu.

Para cezası, indirildi, taksitlendi ve uçtu

Şarköy Sulh Ceza Mahkemesi, bugünkü (13 Şubat) karar duruşmasında, tutuksuz sanık olarak yargılanan Sercan Akbaş’ı “basit yaralama”dan 120 gün adli para cezası verdi. Semra Güven’in başkanlık ettiği mahkeme, bu 17. duruşmada, Akbaş’ın cezasını saygılı tutum ve davranışı nedeniyle 100 güne indirdi; 2 bin TL para cezasına çevirdi, 20 takside böldü ve sonunda hükmü erteledi. Cezadan kurtulan Akbaş, beş yıl denetime tabi tutulacak.

Gazetecinin darp ettiklerini görmediği için aleyhte ifade vermediği sanıklar Sabri Çetin ve Serdar Samat da beraat etti.

Önal: “Temyiz etsem ne olur?”

Gazeteci, karara tepkisini, “Ben şimdi yargıya nasıl güveneyim, nasıl itiraz edeyim? İtiraz etsem ne olur? Doğru dürüst duruşmalara katılmamış bir sanığa iyi halden indirim uygulanıyorsa, temyiz etsem ne olur?” sözleriyle dile getirdi.

İfadeleri alındı, serbest kaldılar

Saldırı sonrası  Şarköy DHA temsilcisi Nuri Çağlar kontrol altında tutulduğu sırada Önal'ı hastanede ziyaret etti. Olayla ilgili gözaltına alınan saldırganlar, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısı'nca serbest bırakıldı. 

Şarköyün Sesi gazetesi yazı işleri müdürü Yakup Önal, yaptığı haberler nedeniyle kendisini darp edip tehdit ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Tekirdağ Şarköy Belediye Meclis üyesi Hidayet Kaçar’dan şikayetçi oldu. Şarköy Devlet Hastanesi’nde muayene edilen haberciye darp raporu verildi

Gazeteci Yakup Önal  mahkemede verdiği  ifadelerde  20 Temmuz Cumartesi günü, saat 13 sularında gazetecinin işyerini basan Kaçar’ın kendisine şiddet uyguladığını ve ölümle tehdit ettiğini söyledi.

Önal, ilçede yanlış ve haksız uygulamaları, belediye kaynaklı yaratılan rantları yazdığını ifade ederek kaleme aldığı haber ve yazılarıyla ilgili bugüne kadar ne parti yönetiminden ne de belediye başkanından iddiaları yalanlayan bir açıklama ve basın açıklaması yapılmadığını da sözlerine ekledi.

Gazeteci, 17-23 Temmuz 2013 tarihli gazete sayısındaki “Kepçeyle röportaj” köşesinde, hayali röpartaj yaparak geçen yılı kuraklık içinde geçiren Şarköy’de suların iki hafta boyunca sokakta boşa aktığını, ardından da anons bile edilmeden suların altı saat süreyle kesildiğini belirtmişti. Önal, İlçe Belediye Meclis üyeliğine adaylıkların 31 Temmuz’a kadar sona ereceğini duyurmuş ve ilçedeki imar ve çevre yönünden bazı uygulamaları da eleştirmişti.

Kendisini Gazeteci olarak ilan eden Yakup Önal her yaptığı haber sonunda hakarete uğradığını ve yediği dayak ve yaşadıkları olayları kendi gazetesinden haber yaparak tarihe geçtiği gibi  şarköy muhabirliği yaptığı kendisini haber yapmayan İhlas haber ajansından tartıştığı ve kovulduğunu biliyor musunuz?

 




ETİKET :  

Tümü