YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

24-06-2019 | 14:59

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan Yaz Kur’an Kursları başladı.

“Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun” temasıyla başlayan ve Gazi Süleyman Paşa Camii’nde İmam Hatip Alim Yılmaz ve Müezzin Kayyım Yaşar Özen tarafından Yaz Kur'an Kurslarında Kur'an-ı Kerim, Siyer, inanç, ibadet ve ahlak dersleri gibi konuların işleneceği belirtildi.

Gazi Süleyman Paşa Camii İmam Hatibi Alim Yılmaz konuşmasında, "Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’in “Sizin en hayırlınız Kur'anı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir” buyurduğunu, bizlerinde en hayırlı olmak için yavrularımızı, evlatlarımızı mutlaka camilerimize dinimizi, kitabımızı, öğretmek üzere göndermemiz gerektiğini kurs süresince sportif faaliyetler, dini yarışmalar ve ikramlarda bulunulacağını söyledi.

Gazi Süleyman Paşa Camii Müezzin Kayyımı Yaşar Özen’de “Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtların devam ettiğini sekiz hafta sürecek eğitimin ardından 09 Ağustos 2019 Cuma günü kursların sona ereceğini bildirdi.




ETİKET :  

Tümü