3 YILDIR DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

3 YILDIR DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

TESKİ mahallenin lağım ve mandıranın peynir sularıyla vatandaşın sağlığını tehlikeye sokuyor.

09-01-2021 | 14:06

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesinde 10 kilometre mesafedeki Gölcük mahallesinde bulunan mandıranın atık suları ve köyün kanalizasyon atık sularının arıtılmadan dereye bırakılması vatandaşın tepkisine yol açtı.
42 Yıldır Kimse Dur Diyemedi
Mandıranın ve Köyün dereye akıttığı pis suların, Trakyanın GAP’ı olarak tabir edilen Çokal Barajına kadar ulaştığını belirten Gölcük mahallesindeki F.Ş. : “ Gölcük mahallesinde asfalt kenarında bulunan mandıranın peynir sularını köyün kanalizasyon giderine bağlanması nedeniyle buraya akıyor, burdan da deredeki temiz suya karışıyor. 42 yıldır bu adamla kimse mücadele edemedi. Çokal barajını yapanlar da dur diyemedi. Bu deredenin suyu insanların içeme suyu olarak kullandığı Çokal barajına karıştığı gibi bu bölge gördüğünüz gibi pis koku içinde. Biz önceden Gölcük deresinde balık avlardık hiç balık türü kalmadığı gibi bölgedeki balıklar da öldü. Aynı zamanda Şarköy ve Gelibolu bölgesinin içme suyunu karşılayan Çokal barajına akan Gölcük deresi akan mandıra ve köyün kanalisazyon atıklarından dolayı insanların sağlığıyla oynuyor. Yetkililerin bu olaya bir çare bulması gerekir’’ dedi.
Şarköy Haber Gazetesi olarak 7-14 Eylül 2018 yılında 210. Sayılı gazetemizde “Lağım ve Peynir Sularını Arıtmadan Dereye Salıyorlar” başlıklı haberi yaparak duyarlı gazetecilik örneği göstermiştik aradan 3 yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen Şarköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Tekirdağ Valliği tarafından hiçbir işlem yapılmadığı görülerek Çokal barajından içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan bölge vatandaşlarının sağlığının hiçe sayıldığı görülürken yetkililerin hiçbir önlem almadığı gibi yaptırım yaptırmadığı da görüldüğü iddida ediliyor.




ETİKET :  

Tümü