2024 YILI ORKÖY KREDİ DESTEĞİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

2024 YILI ORKÖY KREDİ DESTEĞİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

23-04-2024 | 12:06

Şarköy Orman İşletme ve Helvatepe Orman İşletme Şeflikleri tarafından , 2024 yılında bölgedeki Orman Köylülerine yönelik sağlanacak olan ORKÖY kredi desteği için çalışmalara başladı. Şarköy İlçesinde bulunan 9 (dokuz) orman köyüne, orman köylerinin kalkınmasının desteklenmesi amacıyla ORKÖY Daire Başkanlığı ekonomik krediler kapsamında verilen süt sığırcılığı ve süt koyunculuğu kredilerinden Şarköy Kaymakamı Sayın Dr. Ahmet Naci Helvacı’ nın destekleriyle Orman Köylerini desteklemeyi amaçlayan ORKÖY kredi desteği, çeşitli projeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda Orman Köylülerine finansal destek sağlayacak.
Proje türüne göre vade süreleri değişen kredi desteği ile Orman Bölge Müdürlüğü, bölgedeki orman köylerinin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.Bu kapsamda belirlenen tarafından 15,975,000 TL (on beş milyon dokuz yüz yetmiş beş bin lira) kredi tahsis edilmiştir. Verilen krediler 5-7 yıl faizsiz geri ödemeli ve % 20 hibe şeklindedir. 9 (dokuz) orman köyünde toplamda 60 haneye 3,195,000 TL (üç milyon yüz doksan beş bin lira) hibe edilmiştir. Orman Köylülerine destek verilmeye devam edileceği belirtilmiştir.
Orman Köylerini desteklemeyi amaçlayan ORKÖY kredi desteği, çeşitli projeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda Orman Köylülerine finansal destek sağlayacak. Proje türüne göre vade süreleri değişen kredi desteği ile Orman Bölge Müdürlüğü, bölgedeki orman köylerinin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.
Tekirdağ Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ORKÖY kredi desteği için tespit çalışmalarına başladıklarını belirtti. Orman köylerinin ihtiyaçları ve projeler doğrultusunda kredi desteği sağlanacak ve böylece bölgedeki orman köylerinin ekonomik sürdürülebilirliği desteklenmiş olacak.




ETİKET :  

Tümü