Yollar Ve Kaldırımlar Kaplanıyor - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Yollar Ve Kaldırımlar Kaplanıyor

09-10-2020 | 14:27

Şarköy Belediyesi tarafından ilçe merkezinde doğalgaz hattı tamamlanan cadde ve sokakların yol kaplama işleri devam ediyor.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bozulan yaya kaldırımlarının onarım ve bakım çalışmalarına devam ediyor. Doğalgaz altyapı çalışmalarının ilçe merkezinde tekrar başlanırken , hat çekilen cadde ve sokaklardaki asfalt ve parke zemin yollar ile kaldırımlar yeniden kaplanıyor.

Hibe Değil Belediyenin Parasıyla 600 Bin Ton Asfalt Aldık.
Doğalgaz hattı çekilen çok sayıdaki cadde ve sokakta açılan asfalt yollar yeniden sıcak asfaltla kaplanırken, yine özellikle trafiğe kapalı cadde ve sokaklarda ise açılan granit zar taş zeminler, yaya kaldırımları yeniden parke taşlarla döşeniyor. Diğer taraftan ilçe merkezinde büyük kısmı tamamlanan doğalgaz çalışmalarının, henüz hat çekilmeyen cadde ve sokakalara büyük bölümü ve Cumhuriyet ve Camikebeir Mahallesi’nin kalan bölümünde tamamlanması’ da vatandaşlar tarafından bekleniyor.Şarköy Belediye başkanı Alpay Var Gazetemize yaptığı açıklamada “Biz Şarköy Belediyesi olara 600 bin ton asfalt alımı gerçekleştirdik. Daha önceki yıllarda olduğu gibi hibe olarak değil Şarköy belediyesinin imkanlarıyla parasını ödeyerek 600 bin ton asfalt alımı yaptık.Bilindiği üzere Şarköy ilçemizin başlamış olan doğalgaz boru hattı döşeme işlemleri istiklal mallemizzin büyük bir kısmı bitmesine rağmen ileve yapılan konutlara çekilmesi yapılıyor. Mart ayında Cumhuriyet ve Camikebir Mahallelerimizin doğalgaz hatları başlanarak yıl sonuna kadar bitirilecekti.Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizdede yaşanan pandemi süreci nedeniyle yüklenici firma tarafından her şeyde olduğu gibi aksamalar olduğundan Eylül sonunda başlana bildi. Tabiki biz belediye olarak plnladığız gibi olmadı.Bnun yanında Şarköy ilçemizin elektirik hatlarınında yer altına alınmasıla beraber planlı bir şekilde çalışmalar yaparak Doğalgaz hattının döşendiği cade ve sokaklarda elektirik hatlarınında TRADAŞ tarafından yer altına alınmasıyla altyapısı biten cadde ve sokakları sıcak asfalt kaplıyoruz.Hoşköy Mürefte mahalelerimizde asfalt çalışmaları yapıyoruz.Belediyemize ait pake taş imalethanesini revizyon yaparak çalışır duruma getirdik.Şarköy ilçemizde yamalı yol ve sokak kalmayacak. 15 yılda yaılmayan cadde ve sokakları sıcak asfalt ve parke taşı döşeyerek Şarköylü hemşerilerimizi tozdan kurtarracağız”dedi.




ETİKET :  

Tümü