AK PARTİLİLER DALINDAN ÜZÜM YEDİ - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

AK PARTİLİLER DALINDAN ÜZÜM YEDİ

23-08-2019 | 18:32

Tekirdağ Ak Parti Mlletvekil Mustafa Yel, Tekirdağ Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan ve Şarköy Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu Çınarlı ve Kirazlı mahallelerinde mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Bir vatandaş; ‘‘Mahsüllerimizde hastalıklar oluyor ilçe tarımdaki arkadaşları sahada göremiyoruz. Biz buraya topuklu ayakkabıyla gelen ziyaretçi istemiyoruz ilçe tarımda bir çok çalışan var ama hepsi maaş almanın peşinde biz üreticiye yardımcı olmuyorlar.’’ dedi. Bir vatandaş da; ‘‘Zeytin işiyle uğraşıyoruz bu bölgede sondajla su çıkmıyor damlama sistemi ile sulu tarım yapmak istiyoruz ama su olamadığından yapamıyoruz. Devlet bize bu bölgeye bir gölet yapsın sulu tarım yapalım’’ dedi. Bir vatandaş da; ‘‘Sadece bizim köyde 25 adet konteyner yapıldı kim olduğu belli olmayan insanlar konteynelarda kalıyor kendi arazimize korkudan gidemediğimiz gibi mahsüllerimiz çalınıyor’’ dedi. Başka bir vatandaş da torununun Kredi yurtlar kurumunda çalıştığını bu yurdun kapanması sonucu torununun işsiz kalacağını bu yurdun kapanmasının önlenmesini istedi.
Ardından Çınarlı Mahalle Muhtarı Coşkun Tekin “ Biz de mera var mı? Bu meraları ne şekilde değerlendirebiliriz? Her seferinde ben bunu dile getirmeye çalışıyorum mera kanunu var. Vekilim, başkanım daha iyi bilir meraya bir şey yapamazsın diyorlar ama bu meraların da bu vaziyette kalmaları bence hiç hoş değil. Biz de şuan 500 küsür dönüm mera var bunun mera vasfından çıkartılıp bu köyün ekonomisine katkı sağlanabilecek bir vaziyete getirilmesini istiyorum. Bir tanesini bugün Gaziköy muhtarı Ali Altıntaş dile getirdi o örnek olabilir. Ada çayını çok rahat satabildikleri bir firma var bu meralar ıslah edilebilirse biz oraya adaçayını ekebiliriz. Burada Kızılcaterzi muhtarım da var onlarda da var. İğdebağları muhtarı arkadaşımız da burada onların köyüne de fıstık çamı, lavanta ekilebilir, bir şekilde yatırımlar olabilir. Lütfen bunlarla ilgilenenlim boş kalmasın. Yani övünerek söylüyorum her zaman her yerde Şarköy’de üzüm başkenti Çınarlı mahallesidir diye ama üzüm artık başka yerlerde fazla yetişiyor üzüm artık fazla para yapmıyor..’’ dedi.
Tekirdağ Ak Parti Mlletvekili Mustaf Yel Çınarlı mahallesinden CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak’a seslendi “Sayın Mestan Özcan, ilçe başkanımız sayın Engin Sadunoğlu il ve ilçe yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber burada mahalle sakinlerimizi ziyaret ediyoruz. Şikayetlerden bir tanesi de bu bölgede özelikle Çınarlı, Kirazlı mahallelerinde de son dönemde özellikle son 2 yıldır tarlalarda, bağda, bahçede vatandaşlarımız buraya gelip dışarıdan imar alanı olmayan yerle prefabrik evler veya konteyner tarzı yerleşim yerleriyle düzensiz bir şekilde yerleşmeye başlamışlar. Bu özellikle imar yetkisi olan Şarköy belediyemizin Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığımızın konuya daha duyarlı yaklaşmalarını biz istiyoruz. Bu konuda gerekli olan yasal uyarıları yaptıktan sonra da buralardan bu prefabrik yapıların ve konteyner yapıların kaldırılmasını özellikle vatandaşlarımız istiyor. Biz de sayın Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’a bu vesile ile buradan sesleniyoruz. Sayın başkanım buraya en yakın zamanda gelip buradaki sorunu vatandaşlarımızdan dinleyip bu sorunu çözmenizi istiyoruz. Tabii sabahtan beri Şarköy’deyiz, sadece bu sorunlar da yok büyükşehir belediye başkanlığımızın özellikle yol konusunda çok sınıfta kaldığını da gördük. Şarköy’ümüzde yüzlerce km’lik köy yolu ağında sadece 4 km’lik asfalt yapıldığını 2019 yılı içerisinde muhtarlarımız bize aktardılar. Lütfen bu konularda da duyarlı olun ve Şarköy halkının daha iyi yollardan yararlanmasını sağlayın” dedi.




ETİKET :  

Tümü