BELEDİYE İŞÇİLERİ GREV DİYOR - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

BELEDİYE İŞÇİLERİ GREV DİYOR

11-07-2019 | 12:43

BELEDİYE İŞÇİLERİ GREV  DİYOR

  Şarköy Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasındaki, 70 belediye işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmeleri devam ediyor.                                   .

     Şarköy Belediyesinde çalışan DİSK Genel İş sendikasına üye işçiler yapılacak görüşmeler sonunda anlaşma sağlanmaz ise 12 Temmuz Cuma günü, alınan grev kararını uygulayacaklarını basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdular.                      .

     Şarköy Belediyesinde çalışan sendikalı işçiler konuyla ilgili 10 Temmuz Çarşamba günü bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Belediye Garajında yapılan basın açıklamasına Sendikanın İşyeri Temsilcisi Bülent Çolak, Şube Sekreteri Burak Ersin, Şube Mali Saymanı Caner Makasçı ve sendika üyesi işçiler katıldı. Sendikalı İşçilerin basınaçıklamasını Şube Mali Saymanı Caner Makasçı okudu.

     İşçilerin basın açıklaması şöyle "25.01.2019 tarihinden itibaren Şarköy Belediyesi ile Disk Genel İş Sendikası arasında 70 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerimizi yürütmekteyiz. Yaklaşık 7 aylık bir sürecin sonuna gelmiş bulunmaktayız.Şarköy belediyesi tarafından sendika üyelerimiz için taban ücretlere bir zam teklifi yapıldı. Ancak sosyal yardım maddelerimizde önemli tavizler istenmiştir. Bizler yeni seçilen Belediye başkanımız dan mevcut durumumuza iyileştirme istemiştik. Bizler seçim öncesi kendisinden söz almıştık. Bu toplu iş sözleşmesini bitireceğiz dedi.Şimdi kendisinden bu konuda adım atmasını bekliyoruz.Biz Şarköy işçileri olarak bu kente hizmet etmekten her zaman mutluluk duyduk.Bundan sonra da böyle olacak. Ancak sendikalı ve örgütlü bir işçi sınıfı olarak hakkımızı isteyeceğiz. İnanıyoruz ki Alpay başkanımız bu sesimize kulak verecek ve toplu sözleşmemizi imzalayacaktır. Bugün ve yarın yapacağımız görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanamaz ise 12.07.2019 Cuma günü alınan grev kararını uygulamaya geçireceğiz” dedi. 




ETİKET :  

Tümü