Cem Avşar: DEVA Belediyeciliği İle Şehirleri Yeniden Kuracağız - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Cem Avşar: DEVA Belediyeciliği İle Şehirleri Yeniden Kuracağız

27-03-2024 | 02:00

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar,DEVA PartisiŞarköy Belediye Başkan adayı Yüksek Mimar Berfu Vardar ve Şarköy DEVA Partisi İlçe teşkilatıyla esnaf ve Pazar ziyareti yaptı.DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar yaptığı açıklamada “kentsel tasarımın hayat kalitesini yükseltmek için önemini vurgulayarak, DEVA Belediyeciliği çerçevesinde şehir kurgusunu yeniden ele alacaklarını ve kentsel tasarım standartlarını yükselteceklerini açıkladı.
Avşar'ın belirttiğine göre, DEVA Partisi'nin kentsel tasarım politikası bütüncül bir yaklaşımla şekillenecek ve şehirlerin özgün unsurlarını içeren kentsel tasarım rehberleri hazırlanacak. Bu kapsamda şu adımlar atılacak:
Kentsel Mimarlık ve Estetik Komisyonu Kurulacak: Şehir estetiğini ve mimari algıyı oluşturmak amacıyla özel bir komisyon kurulacak.
Kentsel Eşikler Dikkate Alınacak: Sit alanları, koruma alanları ve afet riski taşıyan bölgeler gibi kentsel eşikler mekânsal gelişmede göz önünde bulundurulacak, bu bölgelerdeki gelişmeler kontrol altına alınarak doğal ve kültürel varlıkların korunması sağlanacak.
Anadolu Mahalle Kültürü Esas Alınacak: İş-konut dengesini sağlayan karma fonksiyonlu tasarım yaklaşımları geliştirilerek Anadolu mahalle kültürü ön planda tutulacak.
Yayalaştırma Çalışmaları Yapılacak: Hayatın aktığı trafiğe kapalı caddeler ve sokaklar tasarlanarak yayalaştırma çalışmaları yapılacak.
Modern Şehir Meydanları ve Yaşam Alanları Düzenlenecek: Şehrin tarihi ve mimari dokusuna uygun modern meydanlar ve yaşam alanları oluşturulacak.
Özgün Siluet Korunacak: Şehrin özgün silueti korunacak, bu silueti bozan yapılaşmalara izin verilmeyecek.
Tasarımsal Uyum ve Çevresel Etki Analizi: Tasarımsal ögelerin tarihî dokuya, demografik yapıya ve şehir kimliğine uyumunu sağlamak için çevresel, sosyal ve ekonomik etkileri değerlendirilecek ve risk analizleri yapılacak.
Yeşil Alan Çeşitliliği ve Kalitesi Artırılacak: Mevcut kentsel donatı ve yeşil alanların çeşitliliği ve kalitesi artırılacak, kişi başına düşen yeşil alan miktarı arttırılacak.
Ulaşılabilir Yeşil Alanlar: İnsanların yeşil alanlara ulaşımı 350 metre altına indirilecek”dedi.




ETİKET :  

Tümü