Cumhur İttifakı Şarköy Başkan Adayı Görkem Gökkaya Gazetemizi Ziyaret Etti: “Tüm Sorunları Biliyoruz, Hepsini Çözeceğiz” - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Cumhur İttifakı Şarköy Başkan Adayı Görkem Gökkaya Gazetemizi Ziyaret Etti: “Tüm Sorunları Biliyoruz, Hepsini Çözeceğiz”

17-02-2024 | 01:36

Cumhur İttifakı Şarköy Belediye Başkan Adayı Görkem Gökkaya,AK Parti Şarköy İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu ve MHP Şarköy ilçe Başkanı Serkan Günaydı teşkilatıyla birlikte gazetemizi ziyaret etti. Şarköy Haber Gazetesi Kurucu Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü aynı zamanda Şarköy Demirören Haber Ajansı (DHA) Muhabiri Nuri Çağlar ve Şarköy Haber Gazetesi Muhabiri Ayten Çağlar’a seçim manifestosu hakkında bilgi verdi.Yerel basının önemine vurgu yapan Görkem Gökkaya, görevi kötüye kullanan ve menfaat karşılığı haber yapanları dışarıda bırakarak, bu mesleği icra edenlerin önemli bir görev yaptığını aktardı ve doğru haberciliğin öneminin altını çizdi
31 Mart seçimlerini kazanarak Şarköy ilçemizi yeniden ayağa kaldırılacaklarını ifade eden Gökkaya,iş hayatımda ve siyasi hayatımda hiçbir zaman polemikler ve kısır tartışmalar üzerinden politika yapmadığını siyasi hayatı boyunca da bu tutumunu sürdüreceğini ifade eden AK Parti Şarköy Belediye Başkan Adayı Görkem Gökkaya “Bu toprakların bir evladı olarak, memleketime borcumu ödemek ve Şarköy’ü her alanda daha müreffeh ve gelişmiş bir şehir haline getirmek için Belediye Başkanlığı’na adaylığımı koydum. Bir İnşaat Mühendisi olarak Şarköy’de teşhis ettiğim eksikleri ve yanlışları sürekli dile getirmeme, çözümü için çaba harcamama rağmen düzenin değişmediğini gördüğümden çok sevdiğim memleketim için elimi taşın altına koymaya karar verdim. Gençliğimi, mesleki tecrübemi ve vizyonumu Şarköy için kullanacağım. Burada doğdum, burada yaşayacağım ve hayatımın sonuna kadar Şarköy için çalışacağım.
Dedemin Şarköy’deki 40 yıllık siyasi geçmişini, Şarköy’e iyi ve güzel şeyler katma çabasını örnek alarak, buna özenerek büyüdüm ve en büyük amacım bu çabayı daha ileriye taşımaktır. Daha güzel günler yaşayacağımıza olan inancımla bu sorumluluk altına girdim. Şarköyümüz için kalıcı projeler üretmek, topluma yararlı olmak ve bunun karşılığında halkımızın hayır duasını almak ve takdirle anılmak benim için en büyük motivasyon ve gurur kaynağı olacaktır.
Şehrimizin bayındır hale gelebilmesi için yapılacak pek çok şey bulunmakta.
Mevcut yönetim altında uzun yıllar kaybeden güzel ilçemizi iktidarın ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile turizme katkı sağlayan, para kazanan, marka bir şehir haline getireceğiz. Şarköy’ü yalnız bir turizm şehri olarak konumlandırmayacağız, farklı birçok ekonomik faaliyetin gerçekleştiği, yalnız yazın değil, kışın da nüfusun arttığı bir şehir yaratmak istiyoruz.
Kentsel dönüşüm ve ilçemizdeki eski bina stoğunu eritmek en büyük önceliklerimizden bir olacaktır. 6 Şubat 2023 deprem felaketi ve uzmanların İstanbul’da yaşanabilecek bir deprem konusunda yaptıkları uyarılar bu dönüşümün ivedi şekilde yapılmasını gerekli kılmaktadır. Bu doğrultuda kentsel dönüşümü kolaylaştırıcı, teşvik edici adımlar atacağız
Mevcut Belediye yönetiminin ihale düzeni bir takım aracı kişi ve şirketlere para kazandırma amacı gütmektedir. Beton dökmek gibi belediyenin kendi imkânları ile yapabileceği/yapması gereken birçok hizmet ihaleye çıkarılmaktadır. Biz bu düzeni ortadan kaldıracağız. Şarköy Belediyesi bizzat hizmet üreten bir kurum haline gelecektir.
Özellikle kırsal mahallelerimiz yol ve altyapı gibi artık çağdışı kalmış, konuşulmasından dahi utandığımız sorunlara sahiptir. Öncelikli olarak bu sorunları ortadan kaldıracağız. Üretimi destekleyerek, tarım ve hayvancılığı modern hale getirerek, e-satış gibi uygulamalarla köylünün ürününü, sadece üç ay değil on iki ay boyunca iç ve dış pazara sunabilmesini sağlayarak kırsal nüfusumuzun refahını arttıracağız ve köylerden şehre göçün önüne geçeceğiz.
Vizyoner bir bakış açıyla köyler, kırsal mahalleler ve eski beldeler de dâhil olmak üzere sahil düzenlemesinden altyapıya, eğitimden ve sağlığa kadar ilçemizin tamamı “Gerçek Belediyecilik” hizmetlerine kavuşacak. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracak hizmetlere öncelik ve önem vereceğiz. Sosyal belediyeciliği bugünden farklı şekilde, halk için uygulayacağız.
Yapılan yanlışlar ve uygulama hataları projelerin ömrünü kısaltmaktadır. Doğru planlama ve mühendislik hizmetiyle halkın ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak işlevde, 50-100 yıl yaşayacak sağlamlıkta eserler üreteceğiz. Yapılan altyapı çalışmalarını doğru ve koordineli bir şekilde planlayacağız. Halen ilçemizdeki altyapı çalışmaları başıbozukluk içerisindedir. Yollarımız su, elektrik ve doğal gaz hizmetleri için koordinasyonsuz şekilde kazılıp durmakta, böylece hem ciddi bir maddi külfet ortaya çıkmakta hem de hemşehrilerimizin yaşam kalitesi olumsuz etkilenmektedir. Bu çalışmaları Belediyemizin koordinasyonu ile bir kerede yapılıp bitirilecek şekilde planlayacağız. Altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra yollarımız asfaltla kalıcı şekilde kapatılacaktır.
Demokratik bir belediyecilik anlayışı içerinde halkı alınan kararlara ortak edeceğiz, “ben yaptım oldu!” zihniyetinden uzak duracağız. Halkın da Şarköyümüze yapılacak projelere katkı sunmasını istiyoruz. Şehrimizin önde gelen mühendislerinin, mimarlarının, esnaflarının, tüccarlarının Şarköy Belediyesi’nde verilecek kararlarda fikirlerinin alınması gerektiğine inanıyoruz. Yapılacak park, bahçe ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalarda anketler yoluyla vatandaşlarımızın fikrini alacağız. Belediyeciliği katılımcı şekilde uygulayacağız.
Allah tarafından verilen eşsiz bir coğrafyaya ve doğal güzelliklere sahip bir yer olan Şarköy’ün adının Türkiye’de ve dünyada daha çok duyulması gerektiğine inanıyorum. İlçemizin geleceği için ortaya koyduğum vizyonla, ekip çalışmasıyla, pratik ve kalıcı çözümlerle ilçemizin potansiyelini ortaya çıkartacağım, Şarköy’ü ileriye taşıyacağım”dedi.




ETİKET :  

Tümü