Gazetemiz Editörü Efsane Çağlar bölüm birincisi oldu - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Gazetemiz Editörü Efsane Çağlar bölüm birincisi oldu

01-10-2021 | 21:30

Üniversite sınavına giren Şarköy Haber Gazetesi Editörü, Efsane Çağlar, üniversite sınavları sonrası eğitim göreceği Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edabiyat Fakültesi Biyoloji bölümüne birinci olarak yerleşti.
''AİLEMİN KATKILARI BAŞARI GETİRDİ''
Çağlar; eğitim gördüğü sırada ailesi tarafından destek gördüğünü belirterek, şunları söyledi: ‘’ Ailem benim verdiğim kararlara her zaman saygı duydular. Şarköy’deki kısıtlı eğitim imkanlarından dolayı evde kendi kendime hazırlanmayı tercih ettim. Her şeye yeniden başladım, lisede aldığım yetersiz eğitimden dolayı oluşan eksiklerimi kendi kendime kapattım. Ailemin desteği ve babannemin hayır duaları ile bu başarıyı elde ettim. Biyoloji gibi temel bölümler ülkede pek tercih edilen ve öğrenciler için önerilen bölümler değil. Bundan dolayı motavisyonumu yüksek tutmak benim için çok zor oldu. Özellikle çevremdeki çoğu kişinin ‘’işsiz kalırsın, başarısız olursun, çok zor, devlet memuru ol, işe gir’’ gibi söylemleri beni tercih dönemimde kötü etkiledi ama kendime güvenerek tüm bunlara kulak tıkadım. İş bulup rutin bir hayat sürmenin bana göre olmadığı konusunda kararlıydım. Ailemin ve arkadaşlarımın destekleri sayesinde motive oldum ve tercihimi bu yönde yaptım. Amacım ülkemize bilimsel anlamda katkı sağlıp, üreten, geliştiren, kendimi ve ülkemizdeki bilimi daha ileri taşıyan bir birey olmak. Bunun için elimden geleni yapacağım.’’ Dedi.
NKÜ Rektörlük Özel Kalem Müdürümü Hakan Cömertler “Efsane Çağlar evine hoş geldin başarıların devamını diliyorum. Namık Kemal Üniversitemizin ajandaları, kalemlerinden ve anahtarlık hediye ederek evinin anahtarını veriyorum”dedi.




ETİKET :  

Tümü