GRİP AŞISI UYGULAMALARI DEVAM EDİYOR - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

GRİP AŞISI UYGULAMALARI DEVAM EDİYOR

31-12-2020 | 15:02

GRİP AŞISI YAPTIRAMAYANLAR RİSK DURUMLARINI YENİDEN KONTROL ETSİN
Sağlık Bakanlığı tarafın dan belirlenen risk gurupları ağırlık sırasına göre yürütülmekte olan grip aşısı uygulamalarında risk grupları yeniden belirlendi. Buna göre daha önce risk grubu içinde olmayan bazı hastalar risk grubu kategori sine dahil edildi.

Kendisinin daha önce risk grubunda olmadığını ancak e-Nabısz sisteminden devamlı risk durumunu kontrol ettiğini belirten Şarköylü vatandaşlardan Emine Sarı oğulları "Son kontrol ettiğimde risk durumunda olduğumu yazılı olduğunu gördüm. Daha sonra Şarköy 1 Nolu Sağlık ocağına başvu yaparak grip aşısı yapılmak istediğmi söyledim. Doktorumun yaptığı incelemede grip aşısı olma hakkım olduğu ortaya çıkınca tarafıma reçete yazıldı. Eczaneye götürerek aşı talep ettim aşı bir gün sonra geldi tarafıma telefonla bildirildi. Aşıyı alarak Sağlık ocağında yaptırdım grip korkum geçti çok mutluyum. Ayrıca bu konuyu bütün akraba, arkadaş, dost ve yakınlarıma bildirdim. Benim gibi olanlarda aşılarını yaptırdılar." şeklin de konuştu.
İlk etapta yüksek risk gu rubundaki hastaların aşılan ması çalışmalarının ardından diğer risk grubundaki hastaların aşılanmasına geçildiğini belirten Sağlık Bakanlığı yetkilileri kamuoyuna yaptıkları bilgilendirme de "Önceki yıllar grip aşısı yaptıran ancak bu yıl bakanlık uygulamasında risk guru bunda görünmeyen vatan daşların risk durumlarını Sağlık Ocaklarından E- nabız E- devlet sistemlerinden yeniden kontrol etmeleri gerekmektedir Sağlık Bakanlığınca belirlenen risk grupları ağırlık derecesine göre sıralanarak kademeli bir şe kilde aşı yapılması planlandığı için daha önce risk durumu olmayan vatandaşlarımız risk durumuna dahil edilmiş olabilir denildi. Aşının, tüm Dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle belli bir zaman diliminde peyderpey temin edildiği ifade edilen açıklamada, "Buna göre, va tandaşlar risk durumlarını e-Nabız sistemi üzerinden öğrenebilecek. İlgili aşı, hekimler tarafından sadece Reçetem Sistemi üzerinden yazılacak, manuel yazılan reçeteler işleme alınmayacak. İlgili aşı yalnızca serbest eczanelerce temin edilecek. Eczanenin Reçetem Sistemi' ne reçeteyi girmesi ile İlaç Takip Sistemi'nde (İTS) aşı temin hakkı oluşturacak. Denildi.




ETİKET :  

Tümü