24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

01-12-2021 | 02:32

24 Kasım Öğretmenler Günü Şarköy'de hazırlanan program dahilinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. 24 Kasım Çarşamba günü   Şarköy Kaymakamı  Hakan Kılınçkaya Belediye Başkanı Alpay Var, İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma, Siyasi Parti Başkanları, Okul Müdürleri, öğretmenler, emekli öğretmenler,  ve vatandaşlar katıldı. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve akabinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bayrağımız göndere çekilirken  İstiklal Marşımızı söylediler. Şarköy Şehit Öğretmen Neşe Alten Okulunun düzenlemiş olduğu programda  Kültür Merkezindeki kutlama töreni aygı duruşu ve ardından İstiklal marşımızı söylenmesi ile başladı.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Barış Elma yaptı. konuşmasında " Elma Sayın Kaymakamım, sayın belediye başkanım, protokolün değerli üyeleri, kıymetli meslektaşlarım, değerli basın mensupları, Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.İnsanları cehaletin karanlığından bilimin aydınlığına çıkaran , bakan gözleri gören gözler haline getiren, genç beyinlere;bilgi, sevgi ve destek tohumları ekerek yarınlara hazırlayan bizleriz. Karşılaştığı bütün zorlukları içindeki tükenmez sevgi sabır ve aşkla çözen , bütün sorunlarını kapının önünde bırakarak sınıfına sadece öğretmenliği ile giren, öğretmenliği idealist duygular içinde bir hayat tarzı olarak benimseyen ve
kendi vicdan muhakemesinde yargılanıp haklı çıkmaktan başka hiçbir beklentisi olmayan siz saygı değer meslektaşlarım her türlü takdirin üzerindesiniz. Şüphesiz insanlığın yararını gözeten bütün meslekler kutsaldır fakat bu meslekler içerisine öğretmenlik mesleğinin ayrı bir yeri ve önemi vardır: Hiçbir meslek yoktur ki kaynağını öğretmenlikten almasın. Hiçbir meslek sahibi yokturki bir öğretmenin öğrencisi olmasın. Yetişen her nesil öğretmenin yetiştirdiği nesildir. Baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ün de belirttiği gibi dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve en saygı değer unsurlarıdır . Sevgili Meslektaşlarım; Zaman alacak biliyorum ama yılmadan usanmadan onlara; kazanılan bir liranın bulunan beş liradan daha değerli olduğunu, kaybetmeyi öğrenmeyi, kazanmaktan da neşe duymayı, şiirin, edebiyatın, musikinin, insanı sevmenin ve kitapların mucizelerini,gök yüzündeki kuşların,güneşin altındaki arıların ve yemyeşil yamaçtaki çiçeklerin ebedi gizemini, hata yapmanın hile , yapmaktan onurlu olduğunu, herkes yanlış olduğunu söylediğinde dahi haklı olduklarında kendi fikirlerine inanmayı, dinlemesini bilmeyi, ancak; kendi kulaklarıyla duymalı kendi gözleriyle görmeyi ve kendi akıllarıyla düşünmeyi; toplumun ortak değerleriyle barışık olmayı, vatan, millet ve bayrak sevgisini , Milli Birlik ve beraberlik bilincini öğretelim. Evet sevgili meslektaşlarım; amacımız bu ülkenin mutlu geleceğini yani çocuklarımızı onların umutlarını yarınlara taşımak ve bunun için var gücümüzle çalışmaktır.Busabır gerektiren zorlu ve onurlu yolda her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi isterim.Amacım sizlerle birlikte Şarköy'ü eğitim alanında bir adım daha ileriye götürmek; her çocuğumuza ulaşabilmek; gönüllerine değebilmek; bilgiyi, öğrenmeyi her öğrencimize sevdire bilmektir. Bu duygularla başta Baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürkü, şehit öğretmenimiz Neşe Alten ve diğer şehit öğretmenlerimizi, ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, emekli olan ve halen görevi başında olan siz öğretmenlerime sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun . Sevgi ve Saygılarımla." dedi.Şehit Öğretmen Neşe Alten Okulu öğrencilerinin tiyatro gösterileri ve Öğretmenlerden oluşan Halk Eğitim foklor ekibinin gösterileri salonu dolduran izleyiciler tarafından beğeniyle izlendi.

 

Şehit öğretmen Neşe Alten, kabri başında anıldı

 

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 1993 yılında babası Hasan Alten ile birlikte PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Neşe Alten, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki kabri başında anıldı.

Bismil'in Çavuşlu köyüne öğretmen olarak atanan Neşe Alten, babası Hasan Alten ile birlikte görev yerine gitti.  PKK'lı teröristler, Neşe Alten ile babası Hasan Alten'i 30 Eylül 1993 gecesi evlerine  düzenledikleri saldırıda şehit etti. Şehit öğretmen Neşe Alten, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki mezarı başında anıldı. Şarköy Milli Eğitim Müdürü Barış Elma ile öğretmenler Neşe Alten ile babası Hasan Alten'in mezarlarını ziyaret ederek, dualar okudu.

 




ETİKET :  

Tümü