KAYMAKAM ŞENOL KAYA, CORONA VİRÜS AŞISI OLDU - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

KAYMAKAM ŞENOL KAYA, CORONA VİRÜS AŞISI OLDU

19-02-2021 | 22:09

     Kaymakam Şenol Kaya, Corona Virüs (Covid-19) aşısı oldu

    Tekirdağ’ın Şarköy ilçe  Kaymakamı Şenol Kaya, kendisine aşı sırasının gelmesinin ardından Corona Virüs ilk doz aşısını Cumhuriyet Aile Sağlık Merkezinde oldu.

     Kaymakam Kaya, yaptığı açıklamada; aşı sırası gelen vatandaşların randevularını alarak aşılarını yaptırmaları çağrısında bulunarak salgının en kısa sürede son bulmasını diledi.

     Kaymakam Şenol Kaya’ya Covid-19 aşısı olması sırasında, Şarköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. İsmail Sertkaya, Aile Hekimleri ve sağlık çalışanları yardımcı oldular.

     Kaymakam Kaya, koronavirüs salgının başlamasından bu yana salgınla mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına da çabaları için teşekkür etti.

     Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun Çin şirketi Sinovac’ın geliştirdiği Corona Virüs aşısı CoronaVac’a acil kullanım onayı vermesi sonrası ülke genelinde aşılama kampanyası başlatılmıştı.

     Aile sağlık merkezleri ve tüm hastanelerde aşı hizmeti verilmeye devam ediliyor. Vatandaşlar, e-Nabız uygulamasındaki Covid-19 aşı durumu bilgilendirme özelliği sayesinde aşı için belirlenen öncelik grubunda olup olmadıklarını görebilirler. Aşı 28 gün arayla iki doz şeklinde uygulanıyor. Aşı olmak isteyen vatandaşların hastanelere ya da aile sağlık merkezlerine başvurmadan önce Merkezi Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu almaları gerekiyor.




ETİKET :  

Tümü