MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

26-10-2019 | 13:03

Muhtarlar Günü Şarköy'de 19 Ekim Cumartesi günü saat 09.30 da Cumhuriyet
Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk töreni ile kutlandı.Muhtarlar Günü kutlama
törenine Kaymakam Kemal Yıldız, Belediye Başkan Vekili İlyas Keklik, Garnizon Komutanı Personel Teğmen Osman Çolak,Belediye Başkan Yardımcısı Neşet Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Sedat Kayrak, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ahmet Yorulmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Engin Sadunoğlu,CHP İlçe Başkanı Birol Taner,MHP İlçe Başkanı Yaşar Şen,İYİ Parti İlçe Başkanı Aslan Dallı, Belediye meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri,sivil toplum temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Sunuculuğunu Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Suna Renkveren'in yaptığı tören Atatürk ve Türk Büyükleri adına 1 dakikalık saygı duruşu,ardından Cumhuriyet Ortaokulu müzik öğretmeni Ali Gargı yönetiminde İstiklal marşımızın söylenmesi ve akabinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.Daha sonra Muhtarlar Çelengi İğdebağları Mahallesi Muhtarı Özcan Balıkçı,Hoşköy Mahallesi Muhtarı Emine Açar ve Kirazlı Mahallesi Muhtarı Lütfü Akşar tarafından Atatürk Anıtına sunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mürefte Mahallesi Muhtarı Rahmiye Kural yaptı.Kural konuşmasında;
"Sayın Kaymakamım,Belediye Başkan Vekilim,Garnizon Komutanım, değerli
katılımcılar, Türkiye Muhtarlar Günü kutlama programımıza hepiniz hoşgeldiniz.19 Ekim 1829 tarihi
Türk demokrasisinde Muhtarlığın kuruluş yıldönümüdür.Devlet ile vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören,çağdaş kamu yönetimi anlayışının temel gereksinimi olan ülkemizde 50 bin 192 muhtar görev yapmaktadır.Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle muhtar demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlığın 187 yıllık merkezi yerel iradeyi temsil eden kurumları arasında,toplumsal barışın sağlandığı müessesede, bizler; mevcut yapı içerisinde mahallemizin sorunlarına çözüm üreten,halkımızın talep , problem ve ihtiyaçlarını yetkili makamlara arz ederek çözüme vesile olan, siz vatandaşlarımızın en yakın yardımcısıyız. Bizlere bu görevi layık gören mahallemizin değerli insanlarına bir kez daha teşekkür eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız. Muhtarlık müessesemizin
kutlama günü olan 19 Ekim 2015 tarihli 11 sayılı genelg esiyle Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına
karar verilip ilan edilmesinde sayın Cumhurbaşkanımıza,Gazi Meclisimize, tüm emeği geçenlere teşekkür edip saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca bu güzel günde tarih boyunca emeği geçmiş,ahirete göç etmiş muhtarlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. Bugün bizlerin kutlama programımıza katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Sevgili muhtar arkadaşlarım 19 Ekim Muhtarlar Günümüz kutlu olsun.Sevgi ve saygılarımla. Ve de en önemli, herşeyden değerli
olan Vatanımızın bekası için harekatlarda şehit olan evlatlarımıza Allah'tan rahmet,gazilerimize şifalar diliyorum.Allah Yar ve Yardımcıları olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene." dedi.Törenin sona ermesinin ardından Muhtarlarımıza ve törene katılan protokole Belediye Sosyal Tesislerinde Belediye tarafından kahvaltı verildi.




ETİKET :  

Tümü