Otel Konforlu Hastane - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Otel Konforlu Hastane

Şarköy Devlet Hastanesi, son teknoloji cihazları, ferah binaları, tek kişilik doğum odalarıyla "konforlu" sağlık hizmeti veriyor.

13-09-2019 | 20:41

Hastanenin 13 Mart 2017’de yapılan ihaleyle çalışmasına başlanmıştı. Mayıs ayında yer teslimi yapılıp Toplam açık alanı 6 bin 375 metrekare olup bin 876 metrekarelik bir alanda olan Şarköy Devlet Hastanesi binası toplam 5 kat. Kapalı alanı 8 bin 45 metrekare. İçinde toplam 50 yataktan, oluşuyor. 23 tane nitelikli odası bulunan 15 tane de polikliniği olan, acilde 3 poliklinik olup 10 müşahede yatağı ve 550 metrekare de acil alanı mevcut. 6 üniteli diyalizi, 7 yataklı yoğun bakımı, 3 ameliyathanesi, 2 doğumhanesi de bulunmakta. Bu binadaki tüm yataklar, monitörler ve birçok cihaz yeni. Hastanenin 2 Dahiliye Uzmanı, 1 Kadın Doğum Uzmanı, 1 Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı, 1 anestezi ve reanimasyon Uzmanı, 6 Pratisyen Hekim, 1 Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı, 3 Diş Hekimi, haftanın bir günü Göz Hastalıkları Uzmanı, haftanın 2 günü Genel Cerrah Uzmanı ile Şarköylü vatandaşlara hizmet eden Şarköy Devlet Hastanesi tecrübeli doktorları ve sağlık çalışanları, geniş, ferah koridorları, tek kişilik hasta odaları ve son teknolojiye sahip cihazlarıyla sağlıkta kalite ve konforu bir arada bulunduruyor.
Tekirdağ Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şentop tarafından 18 Mart'ta açılışı yapılan ve yüklenici firma tarafından kesin kabulü yapılmayan Şarköy devlet hastanesi altyapı ile birlikte soğutma ve havalandırma siteminden dolayı sıkıntılı günler yaşamasına rağmen kısa zamanda yüklenici firma tarafından aksaklıkların giderilmesi ile hizmet kalitesini yükselti.
Hastane hakkında bilgi veren Şarköy Devlet Hastane Müdürü Hasan Altın "Vatandaşlarımıza sağlık hizmetini hem hızlı hem de en kaliteli şekilde sunmak istiyoruz. Devletimiz tarafından büyük maliyetle yapılan Şarköy Devlet Hastanesi hizmet binamız Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanımız Prof. Dr Mustaf Şentop tarafından açılışı yapıldıktan sonra yüklenici firma tarafından altyapı ile soğutma ve havalandırma poroblemi yaşammıza rağmen günlük ortalama hafta içi 600, hafta sonu 350 hastaya bakıp toplam 110.000 hasta kabülü yaparak hizmet verdik. Devletin sunduğu imkanları en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Ameliyathane, Endoskopi ve Kolonoskopi birimini açtık.Tomogrofi cihazı lisanslama aşamasında olup en kısa zamanda hizmet vereceğiz.Lenf ödem cihazı alımını yaptık. Ayak şişliği ve ödem tedavisine başlayacağız Videolaringoskop cihazı ile kolay entibasyon yapılması sağlanacak. Gebe okulu ve çocuk hastalar için oyun alanları açtık.Hastanemizin eksiklerini giderip kaliteli hizmet sunacağız”dedi.Şarköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm Dr. Kalp Damar Cerrahı Yücel Polat “Hastanemizin eksiklerini gideriyoruz. 7 adet yoğun bakım ve 6 adet diyaliz ünitemizle Şarköylü hemşerilerimize hizmet veriyoruz. 3 diş hekimi ile birlikte almış olduğumuz yeni diş ünitemizle kapsamlı ve nitelikli diş tedavileri yapmaya başkladık. Varis tedavi ve ame liyatlarına başlamış olup ayaktaki şişlik ve su toplamalarını yeni almış olduğumuz cihazla vücudun dışına atmamızı sağlayacak. Ayrıca Emzirme odası da yapıyoruz. Çocuğun nasıl beslenmesi ve nasıl bakılmasını uygulamalı olarak öğreteceğiz.Bilinçli bebek bilinçli anne uygulaması hizmeti vererek doğumdan sonrada bir annenin bebeğine ne yapması gerektiğini öğreteceğiz. Yaşlı, engelli hastalarımızın taşımasını yönlendirme yapan elemanlarımız yapıyor. Hangi bölüme istenilirse taşınıyorlar. Personel eksiklerimiz var, hekim, hemşire ve ebe alanında. Zamanla bu eksiklerimiz tamamlanacak. Sadece hastalar değil hasta refakatçılarınıda hastanemizde rahat ettiriyoruz. Günlük 500- 600 civarında poliklinik hizmeti veriyoruz. Mesai dışı polikliniklerimizle hizmet veriyoruz”dedi.




ETİKET :  

Tümü