RAMAZAN AYDOĞAN CUMHURBAŞKANININ TÜRKİYE AİLE DESTEK PROJESİNE KARŞI ÇIKTI - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

RAMAZAN AYDOĞAN CUMHURBAŞKANININ TÜRKİYE AİLE DESTEK PROJESİNE KARŞI ÇIKTI

28-07-2022 | 14:47

Şarköy kaymakamılığının başkanlık yaptığı Mütevelli heyeti toplandı. Şarköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her 15 günde yapılan toplantıda yardıma muhtaç vatandaşların müracatları değerlendirilip karara bağlanıyor. Temmuz ayı toplantısında Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya yıllık izinde olduğundan Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel vekalet etti. Edinilen bilgiye göre Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var’ın katılmadığı toplantıda Cunhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye Aile Destek “projesi kapsamında hak sahiplerine 15 Milyar TL’lik destek müjdesi açıklamıştı.
Hak sahiplerine 450,550,600 lira destek verilecek.Verilecek destekler 12 ay boyunca devam edeceği açıklandı.Mütevelli heyetinde yardım sever vatandaş olarak katılan Şarköy Türk Hava Kurumu Başkanı Ramazan Aydoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak yardımlara Şarköy Kaymakamı izinde olması ve Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var’ın katılmamasını fırsat bilerek karşı çıktığı öğrenildi.Ramazan Aydoğan’ın tartışma çıkardığı toplantıda karar alınamadığı öğrenildi.Edinilen bilgiye göre hiç bir yardım severliği bulunmayan kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli heyetinde ne maksatla bulunduğu vatandaşlar tarafından tartışma konusu oldu.şarköy’de yardıma muhtaç kişilerin ve hak sahiplerinin Türk Hava Kurumuna müracaat ettikleri Türk Hava Kurumu kapalı olduğundan Kahve köşelerinde Ramazan Aydoğan’a ulaşarak yardım istedikleri iddia ediledi.

BAŞKAN ERDOĞAN MÜJDELEDİ: 15 MİLYAR TL'LİK 'TÜRKİYE AİLE DESTEK' PROJESİ İLE ÖDEMELER YAPILACAK
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği 15 milyar liralık 'Türkiye Aile Destek' projesi kapsamında hak sahiplerine ödemeler önümüzdeki günlerde yapılacak.
Aile destek paketinden 4 milyon hane faydalanacak. Hanelerin gelir durumlarına göre aylık 450-550- 600 lira destek verilecek. Destekler 12 ay boyunca sağlanacak.
BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILACAK
Programa başvurular e-Devlet üzerinden 27 Haziran'da alınmaya başladı. e-Devlet kullanmayan vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın herhangi bir kurumuna giderek başvurusunu yapabilecek.
YAKINI VEFAT EDENE 750 TL
Sosyal yardım faydalanıcılarına yönelik bu yıl ilk kez vefat yardımı uygulaması başlatıldı. 15 Nisan 2022 ve sonrasında vefat eden yakınlar için 750 lira nakdi destek verilecek. Başvuru sonucu ödemeler 1 ay içerisinde yapılıyor.
ÜCRETSİZ ANAOKULU
Bu arada bir başka destek programı ile de 1 milyon çocuğa anaokulu desteği verilecek. Sosyal yardım alan ailelerin çocukları bu imkandan yararlanacak. Ailelerin yapacaklarını tek şey, çocuklarını okula kaydettirmek olacak.

 




ETİKET :  

Tümü