Sahipsiz Kalan Kızılay'dan Bayrağa Saygısızlık - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Sahipsiz Kalan Kızılay'dan Bayrağa Saygısızlık

Türk Kızılay’ı ekonomik durumları kötü olan, kendini yürütemeyen şubeleri kapatma kararı aldı.

18-10-2018 | 19:27

Şarköy ilçesinin birinci derece deprem bölgesi olması nedeniyle olası bir Marmara depreminde kuruluş amacının doğal afette yardım eli uzatmak olduğu Türk Kızılay’ı şarköy ilçesinde bir çok taşınmazı olduğu ve bu taşınmazların Cumhuriyet meydanında bulunan şarköy Kızılay Şubesi olarak kullanılan binanın önünde bulunan Türk Bayrağı ve Kızılay Flamasının yırtık ve renginin solmuş olması ve değiştirilmemesi vatandaşların tepkisine yol açıyor. 150 yıllık Türk Kızlayı’nın düştüğü bu durum sahipsiz bırakılması ve bayrağa sagısızlık olduğunu. Çanakkale, Dumlupınar ve Malazgirt’te binlece bu bayrak uğruna toprak altında yatan şehitlerimizin kemiklerini sızlattığını ve  utanç verici olduğunu belirttiler.

Kızılay Şubelerini Bir Bir Kapatıyor

Türk Kızılay’ı ekonomik durumları kötü olan, kendini yürütemeyen şubeleri kapatma kararı aldı. Türkiye genelinde 320 şubesini kapattığı belirtilen Kızılay’ın bu şubelerin 160’ını tamamen 160’nın ise kısmen kapatıldığı öğrenildi. Türk Kızılayı Genel Merkezinden şubelere  gönderilen yazıda, “Kurumumuzda gerçekleştirilen denetimler ve yapılan kapasite değerlendirme çalışmalarında ne yazık ki kimi şubelerimizin Türk Kızılayı’nın misyon, vizyon ve stratejik plan yürütmeyen şubeleri kapatma kararı aldı.

 

Türk Kızılay’ı ekonomik durumları kötü olan, kendini yürütemeyen şubeleri kapatma kararı aldı.

Türkiye genelinde 320 şubesini kapattığı belirtilen Kızılay’ın bu şubelerin 160’ını tamamen 160’nın ise kısmen kapatıldığı öğrenildi.

Türk Kızılayı Genel Merkezinden şubelere  gönderilen yazıda, “Kurumumuzda gerçekleştirilen denetimler ve yapılan kapasite değerlendirme çalışmalarında ne yazık ki kimi şubelerimizin Türk Kızılayı’nın misyon, vizyon ve stratejik planı kapsamında Kızılay’ın genel amaçlarına ulaşabilmesi, ilkelerini yayabilmesi, tanıtımının sağlanması ve toplum katında saygınlığını artırabilmesi için etkin ve aktif olarak faaliyet gösteremediği tespit edilmiştir. Bu durumlar Kızılay’ın ulaşmak istediği hedefleri gerçekleştirmesine engel olmakta ve değişimi kaçınılmaz kılmaktadır” denildi.

Bu kapsamda Edirne genelinde  Şarköy’de bir çok taşınmazı olan Türk Kızılay’ı temsilcilik atanması nedeniyle yırtık türk bayrağı ve flamasıyla vatandaşların tepkisini çekiyor.

 




ETİKET :  

Tümü