Şarköy Belediye Meclisinden Barış Pınarı Harekatı'na destek bildirgesi - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy Belediye Meclisinden Barış Pınarı Harekatı'na destek bildirgesi

19-10-2019 | 16:12

Şarköy Belediye Meclisinden Barış Pınarı Harekatı'na destek bildirgesi

Şarköy Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı'na destek amaçlı basın bildiri yayınladı. Olağanüstü toplandı Şarköy CHP’li belediye başkanı Alpay Var,belediye başkanyardımcısı Neşet Yavuz,Nurten Yanık ve Yasemin Çavuşoğlu ilçe dışında olduğundan Şarköy Belediye Başkan vekili İlyas Keklik’in başkan vekililiğinde bir araya gelen Şarky CHP ve Ak Parti meclis üyeleri Basın açıklaması yaptı.Şarköy belediye başkan vekili İlyas Keklik yaptığı açılış konuşmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasından sonra Cumhuriyet Halk Partisi adına Zekeriya Güven okudu.

“Suriye’de Mart 2011’den bu yana süren savaş, bir yandan bölgemizin istikrarı ve güvenliği açısından yeni tehditler üretmeye devam ederken, en çok Suriye ve Ülkemizi derinden etkilemiştir. Bu durum çoktan bölgesel olmaktan çok öteye gitmiş ve küresel bir kriz haline dönüşmüştür.Bu kriz sonucunda; bölge ve bölge dışındaki ülkelerin Suriye’ye müdahalesi, cihatçı terör örgütlerinin farklı coğrafyalardaki varlık ve eylemleri, çatışmalar sonucunda ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca sığınmacı ortaya çıkan etkilerden bazılarıdır.Ülkemizi güvenlik, ekonomik, demografik, kültürel, sosyolojik v.b. birçok konuda zora sokan bu kriz, başta sınırlarımızın güvenliğini sağlamak ve terörün kökünü kazımak üzere duruma müdahaleyi zorunlu kılmıştır.Bölgemizin istikrarına, barışa ve refahına karşı en büyük tehdit olan DEAŞ, PKK, PYD-YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarına zulüm, sürgün baskı ve katliamla yitirmiş milyonlarca Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu'nu T.C. Şarköy Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri olarak desteklediğimizi deklare ediyoruz. Şanlı Ordumuza ve kahraman Mehmetçiklerimize başarı ve muvaffakiyetler diliyoruz. Bu vesile ile güzel Vatanımız için şehit olan askerlerimize, tüm güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet, Gazilerimize ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz.

Minnet ve Saygılarımızla” dedikten sonra  Adelet Kalkınma Partisi Şarköy meclis üyesi Tuncer Aslan’ın

  Belediye Meclisi'nde okunan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz, Fırat'ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekâtını başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına  alan Barış Pınarı Harekâtı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir. Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat'ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye'nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekât, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu vesile ile , Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekâtın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz." Dedi.

 




ETİKET :  

Tümü