Şarköy Belediyesi'nde 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Yapıldı - Şarköy Haberleri - Şarköy Haber

Şarköy Belediyesi'nde 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

10-04-2024 | 16:50

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde seçilen Meclis Üyelerinin katılımı ile 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı yapıldı.Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Nisan ayının ilk toplantısında, gündemde yer alan 19 madde görüşüldü. Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Başkan Var, seçim sonuçlarıyla birlikte yeni seçilen Meclis üyelerine başarılar dileyerek, “31 Mart 2024 tarihlerinde yapılan Mahalli İdareler Seçiminin ülkemize, milletimize, Şarköy’ümüze hayırlara vesile olmasını temenni eder, seçimlerle birlikte demokrasi yarışına girdiğimiz diğer Belediye Başkan Adayları ve Meclis Üyesi Adayı arkadaşlarımıza bu yarışı olgunlukla sürdürdükleri için teşekkürleri sunuyorum. Halkımızın teveccühleriyle Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri seçilen siz değerli arkadaşları da kutluyorum
Şarköy ilçemizde ikinci dönem belediye başkanı olmanın ayrıcalığını ve ağır yükünü çok iyi biliyorum. Bize gösterilen ilgiye, sevgiye ve güvene layık olmaya çalışacağız. Mazbatayı aldığımız 3 Nisan’dan itibaren parti rozetini bir kenara bırakarak sadece bize oy verenlere değil, Şarköy’de yaşayan tüm halkımızın Belediye Başkanı olacağımızı beyan etmiştik. İnşallah önümüzdeki dönemde Şarköy ilçemize çok güzel işlere birlikte imzalar atacağız. 5 yıl boyunca kavgadan, gürültüden, şaibelerden uzak tertemiz ve sevgi dolu hizmetlerle süslenmiş bir belediyecilik örneği göstereceğimize hiç kuşkunuz olmasın” diye konuştu.
Başkan Alpay Var’ın konuşmasının ardından Saygı Duruşunda bulunup İstiklal Marşımız söylendi. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda Meclis Katip Üyeleri, Encümen üyelikleri, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Komisyonu, seçimleri yapıldı.
Marmara Belediyeler Birliğine , üye seçimi Trakya Belediyeler Birliğine , Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliğine üye seçimi yapıldı.
GÜNDEM :
1-Meclis 1. Başkan Vekili seçimi Yaşar Karayer
2-Meclis 2. Başkan Vekili Kemal Yazıcı.
3- Ziya Kaan Keresteci,Serhat Besli, yedek İlyas Keklik,Mehmet Ali Kırca Meclis Katipliği seçimi.
4- Encümen Üyeliği Ayhan Akın, Yaşar Karayer.
5-Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği seçimi 5 kişiye çıkarıldı. CHP Serhat Besli, İlyas Keklik, Yaşar Karayer. Akp Ersin Ersoy, Hüseyin Kumral.
6-İmar Komisyon Üyeliği seçimi Ayhan Akın, Ziya Keresteci Kemal Yazıcı Akp Samet Özcan İyi Hüseyin Kumral.
7-İçişleri Komisyon Üyeliği seçimi Mehmet Ali Kırca, Birol Taner ve Kemal Yazıcı Akp Samet Özcan İyi Hüseyin Kumral.
8-Marmara Belediyeler Birliğine Serhat Besli asil, Birol Taner yedek üye seçimi.
9-Trakya Belediyeler Birliğine Yaşar Karayer, Ayhan Akın yedek Mehmet Ali Kırca.
10-Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliğine Ziya Kaan Keresteci, Kemal Yazıcı yedek İlyas Keklik seçimi.
11-Denetim Raporu.
12-Faaliyet Raporu.
13-Belediye Başkanına sözleşme yetkisi verilmesi.
14-Mürefte Mahallesi 153 ada 369 numaralı parselin kamulaştırılması talebi.
15-İstiklal Mahallesi 654 ada 4 parseldeki Şarköy Belediyesi adına kayıtlı hissenin satın alınması talebi.
16-Hoşköy Mahallesi 135 ada 2 parselin Belediyemize tahsisi talebi.
17-Sermaye arttırımı.
18-4081 Sayılı Kanunun 4. ve 5. maddeleri gereğince Koruma
Meclisine 5 adet asıl, 5 adet yedek üye seçimi.
19-4081 Sayılı Kanunun 4. ve 5. maddeleri gereğince Denetleme Kuruluna 5 adet asıl, 5 adet yedek üye seçimi
5adet asıl 5adet yedek üye seçimi yapıldıktan sonra 31 Marta yapılan seçimler sonucunda belediye meclisi üyesi seçilen üyelere belediye başkanı Alpay Var meclis üyesi rozetlerini takarak fotoğraf çekildiler.Şarköy Çiftçi Malları Başkanlığı seçimi oy birliği ile 2 Mayıs’ta yapılacak olan Belediye meclis toplantısına oy birliği ile karar alındı.




ETİKET :  

Tümü